Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Insnöat

Flera olika ÖSK-lag skulle idag ha spelat träningsmatcher. Samtliga fick inställas på grund av otjänlig väderlek. I flera fall fanns matchtrupper publicerade hos SvFF, vilka väl i alla fall ger en viss känsla för läget i resp. lag.

ÖSK Herr.
A-laget var i Uppsala för ett möte med iK Sirius. Där kom man så långt att lagen hann värma upp innan man bestämde sig för att ställa in matchen.

Laguppställning (19 spelare).
William Eskelinen
Niclas Bergmark, Nasiru Moro, Axel Óskar Andrésson
Daniel Björnquist, Lucas Shlimon, Kevin Walker, Samuel Dahl
Victor Backman, David Seger
Noel Milleskog

Ersättare: Amar Dzevlan (mv), Daniel Hultqvist, Sebastian Crona, Adi Fisic, Jake Larsson, Adam Bark, Malïk Mokédé och Erik Björndahl

Anm. Eftersom det här var tänkt som generalrepetition inför seriestarten så vet vi väl nu hur Christian Järdler tänker sig att ÖSKs startelva skall se ut.

Omtag: ÖSK och Sirius har kommit överens om ett nytt datum för matchen. Det blir inomhus på måndag i Bosöhallen.


ÖSK Dam.
Laget hade en intressant match inplanerad mot AIK som spelar i Elitettan. Matchen skulle ha spelats på Ekäng, men fick lov att ställas in på grund av snöfallet tidigare på dagen.

Matchtrupp (14 spelare): Nathalie Sundqvist, Clara Heiche, Josefine Eklund, Agnes Andersson (k), Emilia Andersson, Ella Gunnarsson, Izabella Hurtig, Amelia Olofsson, Lisa Bergman, Alva Hyttinen, Rebecka Mannström, Olivia Stråle, Emelie Alfredsson och Alice Hultman (mv).

Anm. Bara 2 utespelare på bänken, vilket är förvånansvärt få. Är det fortfarande problem i truppen med skador och/eller sjukdomar?

ÖSKs damer har ytterligare två matcher mot lite beskedligare motstånd inplanerade innan det blir dags för seriepremiären mot Rävåsen den 7 april (som är en långfredag).

På onsdag står det en gruppspelsmatch i DM på programmet. För motståndet svarar IF Eker, som väl håller ungeför samma klass som Karlslunds IF som ÖSK besegrade stort i veckan som var. Det mesta talar väl för att ÖSK i den matchen avser att spela ett lag som inte är det allra spetsigaste.

På söndag möter laget sedan i den sista träningsmatchen inför seriestarten div 2-laget IK Sturehov. En motståndare som definitivt inte skall underskattas. Laget var på vippen att ta steget upp till div 1 förra året då de kom tvåa efter IK Brage.


ÖSK PA19.
Laget hade planerat att möta IK Sirius på hemmaplan idag. Men den matchen avstyrdes av någon anledning som kanske inte hade med snön att göra. Någon matchtrupp är inte publicerad.

ÖSK får en riktigt tuff motståndare i sin seriepremiär. På söndag den 2 april kommer titelförsvararna från Hammarby till Behrn Arena. De brukar alltid ha mycket bra lag.


ÖSK PA17:
Matchtrupp (17 spelare): Nils Larsson (mv), Oscar Scherp (mv,), Alexander Toma, Hugo Olander, John Miettinen, Sahal Hussein Mohamud, Rionaldo Guzman Shojadoost, Ebbe Wingemark, Erman Hrastovina, Mohamad Dana, Elias Wennerlund Aslaksen, Olle Wennerström, Simon Bergkvist, Ludwig Flink, Felix Hasselgren, Axel Erikols Wetterfall och Arvid Cervin (k).

Anm. Båda målvaktrna är födda 2007 och alltså med ett år underåriga. Jag undrar hur den ordinarie målvaktsbesättningen är tänkt att se ut för PA17.

Laget skulle ha mött Djurgårdens IF i en vänskapsmatch. Återstår att se om man försöker lägga om matchen på ett annat datum. Eller försöker de finna en annan motståndare i veckan som kommer. Eller nöjer man sig att avstå ytterligare matchning inför seriepremiären. Den spelas lördagen den 1 april på hemmaplan mot Lunds BK.


1 kommentar – kommentera

Johan Larsson

Båda målvakterna har varit uttagna till landslagsläger och regionsläger så det kommer nog gå bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.