Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: ÖSK möter Västerås SK BK30

ÖSKs damer möter idag på tidig kvällstid (17:00) Västerås BK 30. För några år sedan en ofta sedd motståndare i div 1 sammanhang. Men det var ett tag sedan sist – 2016 var visst det senaste mötet. Det skriver i alla fall BK30 i sin inför-artikel. Men i år är de två lagen seriekonkurrenter igen. En intressant försäsongsmatch för ÖSKs damer, eftersom det är vårens enda träningsmatch mot ett lag från samma serie.

Motståndarna från BK30 har haft en hyfsad försäsong, där de bland annat besegrat KIF Örebros F19-lag med 2-0, samt kanske viktigare för moralen, besegrat seriekonkurrenterna från Rävåsen med 3-1.

Västerås BK 30 försäsongsresultat.
Västerås BK 30 – Eskilstuna United F19 2-1
KIF Örebro F19 – Västerås BK 30 0 – 2
Västerås SK (D2D) – Västerås BK 30 0-1
Västerås BK 30 – Rävåsens IK (D1D) 3-1
Västerås BK 30 – FC Djursholm (D2D) 7-2

Västerås BK30 skriver på sin webbplats en hel del inför matchen till skillnad mor ÖSK, som inte verkar vilja släppa någon information innan laguppställningen presenteras en timme före match.

Västerås BK 30: Tuff lördag väntar…. ÖSK på Behrn Arena

För den som tycker att det räcker att frysa sig igenom herrarnas träningsmatch mot Åtvidaberg på eftermiddagen, men ändå vill se hur det går för damlaget, så sänder ÖSK matchen via sin Play-tjänst. Det kostar 39 kronor för en sändning utan ljudkommentarer och med tveksam bildkvalitet. En viss spelarkännedom är nog – som jag brukar skriva – en förutsättning för att man skall kunna tillgodogöra sig sändningen på ett acceptabelt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.