Örebro SK Dam: Knapp seger då ÖSK mötte BK30

Efter en jämn första halvlek och med stor dominans inledningsvis i den andra höll det ändå på att sluta lite väl snöpligt då ÖSK mötte Västerås BK30. Efter det att gästerna reducerat ÖSKs till synes bombsäkra 3-0 med 10 minuter kvar att spela blev det plötsligt väldigt nervöst. Västeråsarna kunde reducera fem minuter senarel efter hörna. Då hängde ett kvitteringsmål verkligen i luften. ÖSK lyckades dock med lite tur freda sitt mål och därmed lägga ytterligare en försäsongsseger till samlingarna.

Matchvinnare för ÖSK blev Emilia Andersson som hade en fot med vid alla tre målen. Vid det första som gjordes av Amelia Olofsson, vann Emilia en löpduell mot gästernas målvakt långt utanför straffområdet. Hon passade bakåt till Olofsson som från avstånd och ur snäv vinkel kunde prickskjuta in ÖSKs ledningsmål.

Andra målet kom efter en fin genomskärande passning från Ella Gunnarsson. Andersson kom fri med målvakten, som dock i en närkampsliknande situation kunde avvärja skottet. Andersson vann sedan bollen i kamp med en försvarare och kunde ur en mycket snäv vinkel kunde göra ÖSKs andra.

Det tredje målet kom efter något av ett mönsteranfall. Emelie Alfredsson drev upp bollen längs högerkanten. Hennes inspel gick lite för långt bak för Lisa Bergman, som dock klackade den vidare till Nellie Thörngren, som behärskat passade till en fri målgörare framför BK30s mål.

Bra i övrigt förutom ”de vanliga” tyckte jag Olivia Stråhle var på den för henne ovana positionen som mittbacksgeneral i trebackslinjen. Rebecka Mannström gjorde bra ifrån sig i mittfältets balansroll mellan backlinje och den lite mer offensiva delen av mittfältsbesättningen. Hon ville ha boll och gjorde i allmänhet något vettigt med den.

ÖSK: Olofsson och Andersson segerskyttar mot Västerås BK 30
ÖSK Play: Emilia Andersson om matchen
Västerås BK30: Knapp förlust i Örebro