Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: PA19 säkrade ligacupssegern

ÖSK PA19 spelade idag sin sista match i Ligacupen. De tillresta från Skövde AIK besegrades med behagliga 5-0. Resultatet innebar seger i ligacupsgruppen. Tyvärr var det i en B-grupp, vilket betyder att det är slutspelat trots förstaplatsen. Att det blev en B-grupp i år berodde väl i första hand på att ÖSK lät flera av truppens bästa spelare träna med A-truppen då kvalgrupperna spelades i slutet av förra året.

För dagens match mot västgötarna från Skövde matchade ÖSK dock sitt i princip starkaste lag, vilket ledde till en rätt ensidig tillställning. Det var sällan motståndarna var över på ÖSKs planhalva med bollen under någorlunda kontroll. Jag noterade inte en enda klar målchans för laget. ÖSK dominerade matchen totalt även om det efter de första två målen kändes rätt avslaget. Efter en dryg timmes spel byttes hela bänken in och det hela blev kanske lite jämnare men inte så att det störde.

Matchens lirare blev utan tvekan Victor Andersson med tre mål och en målgivande passning. Jag gillade även bollsäkra Elliot Lindström på vänsterbacken (även om det inte är hans bästa plats). Nathan Hernandez Öhrn borde ha fått spela från start tycker jag nog.

Det var skönt att sitta i vårvintersolen på Behrn Arena.

Matchfakta.
15. 1-0 Charlie Swartling (Victor Andersson)
28. 2-0 Victor Andersson
35. Varning: Skövde
36. 3-0 Victor Andersson
46. Spelarbyte: In Lowe Astvald. Ut: Josef Keyrouz
60. 4-0 Henry Hertzman (Ebbe Wingemark)
63. Spelarbyte: In Nathan Hernandez Öhrn. Ut: Ebbe Wingemark
66. 5-0 Victor Andersson
67. Spelarbyte: In John Lindhé Rehn, Wessam Dukhan, Óli Melander och Adam Al Hamad Eriksson
67. Spelarbyte: Ut: Kevin Westlind, Charlie Swartling, Henry Hertzman, Victor Andersson
71. Spelarbyte: In Kevin Westlind (igen). Ut: Filip Ivarsson

Laguppställning.
Buster Runheim
Kevin Westlind (ut 67, in 71), Josef Keyrouz (46), Filip Ivarsson (k, 71), Elliot Lindström
Tyson Afshari
Linus Alperud (65) Charlie Swartling (67), Henry Hertzman (67), Ebbe Wingemark (63)
Victor Andersson (67)

Ersättare: Lowe Astvald (46), Nathan Hernandez Öhrn (63), Elias Rigö (65), John Lindhé Rehn (67), Wessam Dukhan (67), Óli Melander (67) och Adam Al Hamad Eriksson (67)

ÖSK avslutade seriespelet med tre vinster, 12 gjorda mål men inga insläppta. Det var bara bortavinsten mot Degerfors (ÖSK-seger 1-0) som var tajt. Den matchen hade nog kunnat sluta med en hemmaseger eller i alla fall ett oavgjort resultat.

Närmast på programmet ligger nu en träningsmatch och generalrepetition inför starten av P19-Allsvenskan. Den är inplanerad till den 25 mars. Men det är ju rätt långt dit så det är inte omöjligt att det dyker upp ytterligare någon träningsmatch innan det allsvenska allvaret börjar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.