Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Förlust mot Brage

Det blev lite oväntat (för mig) en förlust då ÖSKs damer idag mötte IK Brage. Dalkullorna vann med 2-0 efter två mål som gjordes med några minuters mellanrum efter dryga halvtimmens spel. Båda målen var långskott som togs utanför straffområdet.

Onkeligen lite surt eftersom det under nästan hela matchen var ÖSK som var det spelförande laget. Dock utan att få till några egentliga målchanser om man bortser från Emelie Alfredssons två ribbträffar. ÖSK försökte huvudsakligen att med hjälp av instick ta sig igenom ett välpackat Brageförsvar. Något som hela tiden resulterade i missade passningar eller dåliga mottagningar.

ÖSKs huvudtränare Dennis Gabrielsson verkade dock i sin matchkommentar inte alltför besviken. Han tyckte snarare att det här var en nyttig lektion i hur det kan se ut när man möter ett välorganiserat försvar.

ÖSK: Förlust 0–2 i hemmamatchen mot IK Brage
IK Brage: Seger mot ÖSK

ÖSK: Agnes Andersson om matchen

Matchfakta.
35. 0-1 Hanna Torstensson
37. 0-2 Anna sandin

Laguppställning.
Alice Hultman
Clara Heiche (62), Nathalie Sundqvist (60), Nellie Thörngren
Agnes Andersson (k), Alva Holmqvist
Emelie Alfredsson, Cornelia Karlsson (70), Emilia Andersson, Amelia Olofsson
Inda Dervisevic (46)

Ersättare: Ellen Portugues (mv), Ella Gunnarsson (46) Olivia Stråle (60), Josefine Eklund (62) och Maja Eriksson (70)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.