Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2023: Örebro SK Dam möter Brage

För andra helgen i rad möter ÖSK Dam ett lag som återfinns på samma nivå i seriesystemet som de själva spelar på. Och för andra gången i rad är det ett lag från Borlänge som står för motståndet. De två dalalagen spelar dock i den nordligaste div 1-serien (med allt vad det innebär av obehagligt långa resor till vissa av matcherna).

Förra helgen var det ÖSK som var bortalag, vilket dock inte hindrade att det blev en komfortabel 6-0 seger i matchen mot Kvarnsveden. Den här helgen är det hemmaplan som gäller för ÖSK och de tillresta gästerna representerar IK Brage

Brage vann i fjol sin div 2-serie tre poäng före Sturehov. De har av allt att döma anpassat sig väl till de krav som spel i den nya div 1 serien ställer. De har förlorat med 2-1 mot Rävåsens IK och vann senast med 1-0 över Hertzöga. Båda motståndarlagen spelar i samma serie som ÖSK, så mötet med Brage innebär i alla fall indirekt en avstämning av hur ÖSK står sig mot kommande seriemotståndare.

Matchen med avspark kl. 16:00 i morgon (som är en lördag) spelas på Behrn Arena. För den som inte har tid, lust eller möjlighet att se matchen på plats visas den även av ÖSK Play till en kostnad av 39 kronor. Kvaliteten på dessa sändningar som görs med hjälp av ÖSKs Spiideo-installation är väl så där. En god spelarkännedom är alltid bra att ha om man vill tillgodogöra sig sändningen fullt ut. Annars kan det bli svårt att avgöra vem som gör vad.

Försäsong 2023
ÖSK DamRynninge (D2D)6-0
ÖSK DamLidköping Elitettan)0-4
ÖSK DamMallbacken (Elitettan)1-0
ÖSK DamÖLFF F069-3
Kvarnsveden (D1D)ÖSK Dam0-6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.