Akademin: PA19 besegrade Karlslund

I Ligacupens andra omgång tog ÖSK emot stadsrivalerna från Karlslund. Gästerna kom med en 4-0 seger mot IF Karlstad i bagaget, medan ÖSK kommit hem med en knapp 1-0 seger efter sitt besök i Degerfors.

ÖSK valde den här gången att starta med vad som väl skulle kunna kallas ett A/B-lag. Samtliga utespelare på bänken borde nog ha fått en plats i en förstauppställning om man valt att spela det starkaste laget. Nu fick dessa spelare inte någon speltid förrän efter timmens spel. Förmodligen ett sätt att ge så många spelare som möjligt spel- och matchtid. Det är ju inte speciellt utvecklande att börja på bänken i varje match för att i bästa fall få hoppa n några minuter på slutet då i allmänhet allting redan är avgjort.

Laguttagningen fick en förklaring efter matchen, då jag upptäckte att ÖSK på tisdag har in nyinlagd match mot div 3-laget KB Karlskoga. Möjligen en U21-match för att ge speltid till de som inte får det mot Djurgården.

ÖSK dominerade spelmässigt under stora delar av den första halvleken, även om det nog var Karlslund som skapade de farligaste chanserna. Bland annat lyckades Lowe Aswald mer eller mindre på mållinjen slå undan en boll som lobbats över ÖSKs målvakt Melker Birgersson.

I den 56 minuten bytte ÖSK in Nathan Hernandez Öhrn, ett byte som väl på sätt och vis kom att definiera hela matchen. Han var nämligen på ett eller annat sätt inblandad i samtliga fyra mål som ÖSK gjorde under den sista halvtimmen.

1-0. Bollstöld från en försvarare. Han får öppet framåt och passar Charlie Swartling som gör målet.
2-0 Han fälls i straffområdet och vill sedan väldigt gärna själv ta straffen. Lagkapten Hertzman har dock en annan uppfattning om turordningen vid straffläggningar och gör därför själv det andra målet.
3-0 En Hamrinliknnade räd längs hela kortlinjen avslutas med ett skott i mål ur nästan ingen vinkel alls.
4-0 En öppnande passning in i straffområdet friställer två ÖSK-spelare. Först ser det ut som om Henry Hertzman skall ta den (han var närmast), men denne låter bollen gå vidare (dåligt samvete efter straffen?) till Henrandez Öhrn som från nära håll bara har att slå bollen förbi målvakten. Vilket kan vara nog så knepigt, men inte den här gången.
Dessutom hade han ett skruvaf skott mot bortre krysset som tyvärr tog mitt på ribban.
Sammanfattningsvis en bra dag på jobbet för ÖSKs energiske kantspelare/mittfältare.