Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA15: Seger över Adolfsberg

ÖSK Ungdoms PA15-lag skulle idag egentligen ha spelat en match mot KIF Örebro. Men den matchen fick ställas in på grund av att KIF inte kunde få ihop något lag. För många landslagsuttagna var förklaringen.

I stället blev det en match mot Adolfsbergs IK. Av motståndarnas lagbebeteckning (U16) att döma var de ett år äldre än de svartvita.

Det gjorde nu inte så mycket. Det blev en vinst ändå – kanske lite hjälpta av att förortslaget tog en utvisning när det började hetta till med en kvart kvar av matchen.

Kommentar från Tobias Strand.
Vårt PA15 har bara tränat ihop i ca 5 veckor efter truppen var helt spikad så att de fått så här bra utveckling så snabbt är sjukt kul.

7-1 mot AFC Eskilstuna akademi borta för två vecka sedan, 2-0 hemma mot IFK Norrköping akademi sen som sagt 4-2 mot Adolfsberg Utveckling U16 med 4-2 är riktigt bra gjort. Nästa ”riktiga” match kan man säga blir mot Stångebro United akademi  på Linköping Arena på lördag 14.00.

Det var nog ca 150-200 i publiken igår på Behrn då många vet att det skulle bli en bra tuff match och många duktiga spelare i bägge lagen . Samt många tränare och spelare i olika föreningar väldigt nyfikna på hur det går de detta nystartade ÖSK PA15. Många vet ju att hänger ÖSK pA16 kvar i pojkallsvenskan i år kommer ju detta lag spela i den serien nästa år och isf lockar det nog många duktiga spelare till ÖSK PA15.

Matchfakta.
12′ 1-0 Rion Konushevci, (Christian Begallo)
14′ 1-1 Adolfsberg
35′ 2-1 Albin Strand, (Christian Begallo)
47′ Varning; Adolfsberg
49′ Varning: Adolfsberg
53′ Varning: Adolfsberg
54′ Spelarbyte: in Alvin Cherry Alvén, ut Yonas Mosa (?)
55’ Varing: Alvin Cherry Alvén
56′ 2-2 Adolfsberg
66′ 3-2 Christian Begallo, (Albin Strand)
76′ Utvisning Adolfsberg
79′ Spelarbyte: in Simon Fläckman, ut Christian Begallo
80′ 4-2 Yonas Mosa (?), (Ty Wilson)

Matchtrupp
Noah Da Silva Ahlkvist (mv). Fabian Forsberg, August Molin, Rion Konushevci, Abdullahi Mohamed, Alvin Cherry Alvén, Christian Begallo, Joakim Pouncey, Albin Strand , William Jägestedt Widstrand, Yonas Mosa, Cyril Joe Laomadi, Simon Fläckman och Ty Wilson.

Matchfakta och laguppställning inrapporterade av Tobias Strand via SvFF:s app Min Fotboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.