Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: Järdler ska prata med Tellgren

Edvin Tellgren tillhör IFK Norrköping men den 18-åriga mittbacken, som är från Örebro med Karlslund som moderklubb, har fått tydliga besked från sin östgötaklubb att han inte ingår i deras planer och är förhållandevis fri att söka sig vidare.

Nu ”avslöjar” NA att Christian Järdler ämnar ta kontakt för att prata med Tellgren.

– Vi är medvetna om att Edwin Tellgren vill, och ska, lämna IFK Norrköping. Det vore dumt av mig att inte vara vaken på det när en spelare från Örebro, med pojklandskamper, som från Karlslund, finns i vår stad. Så att jag kommer träffa honom för att lära känna honom som människa, säger Christian Järdler till NA-sporten.

– Jag vill träffa människan bakom. Inte bara se klipp om fotbollsspelare. Jag vill kunna, som jag gjorde med Adam Bark, prata med dem och få en känsla för karaktär och attityd.

Edvin Tellgren debuterade i Ettan med Karlslund redan som 15 åring och under hösten 2020 blev han, i det närmaste, helt ordinarie för den rödblå örebroklubben för att sedan ta klivet till IFK Norrköpings organisation inför 2021. I Peking fick Tellgren sedan göra allsvensk debut när han hoppade in i en match mot Degerfors i den näst sista omgången samma år.

NA: 16 år gammal – nu har Karlslundskillen gjort allsvensk debut • Hyllas av Norling

Men sedan dess har Tellgren inte fått någon mer allsvensk speltid utan bara fått agera bänknötare vid ett par tillfällen och därtill spelat för Pekings sammarbetsklubb IF Sylvia i Ettan.

Tellgren borde vara i den delen av sin karriär där han behöver garanterad speltid för att fortsätta sin utvecklingskurva och bloggen ställer sig tveksam till om den möjligheten finns i ÖSK. Samtidigt växer inte talanger av den här digniteten i klasar och när han dessutom är från Örebro så borde det ju i det närmaste vara tjänstefel att inte se över situationen även om bloggen kanske tycker att NAs ”avslöjande” är lite väl klick-bete.

För sanningen ligger väl snarare i att Järdler nu tänker sig i första hand lyssna in och höra sig för snarare än springa fortast möjligt med ett kontrakt i handen.

Med det sagt så tycker ändå den här bloggen att Edvin Tellgren är ett mycket spännande namn, kanske inte för 2023 års ÖSK-trupp. Men mycket väl till 2024 års dito och kan klubben då hitta en lösning där man exempelvis värvar Tellgren och lånar ut honom till Örebro Syrianska i Ettan, eller varför inte till den förra klubben Karlslund, över 2023 för att sedan plocka hem honom till nästa säsong så vore det väl en fantastisk lösning.

NA: AVSLÖJAR: Supertalangen från Örebro är ÖSK-aktuell
NA: Förra Karlslundsduons glädjebesked – uttagna till P17-EM (artikel från april 2022)
Lagstatistik: Edvin Tellgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.