Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Rebecka Mannström nytt namn för mittfältet

rebecka mannström
Rebecka Mannström visar med all tydlighet hur glad man blir när man skrivit på för ÖSKs damlag. (Foto från ÖSKs webbplats).

ÖSK Dam är av allt att döma inte klara med påfyllningen av spelare till den trupp som i år skall spela i den nyskapade div 1.serien. Den serie dit bara den bbästa hälften av fjolårets div 1-lag kvalificerat sig. En betydligt tuffare matchmiljö alltså än vad som hittills varit fallet på seriepyramidens tredje nivå.

Idag meddelade klubben att man kommit överens med Rebecka Mannström att hon ansluter till årets trupp. Mannström, född år 2002, kom som 16-åring till Örebro från den finländska klubben Ekenäs för gymnasiestudier, men förmodligen framför för att ta en plats i KIF Örebros F19-trupp.

Efter tre år i juniortruppen erbjöds hon ett tvåårigt A-lagskontrakt, när hon föll för åldersstrecket mellan 19 och 20 år.. Något spel i KIFs allsvenska lag blev det dock aldrig för hennes del. KIF hade problem med att finna en plats i matchtrupperna för hennes del på grund av de redan hade (alltför) många utländska spelare  laget.

I stället lånades Mannström ut till karlskogaklubben Rävåsens IK som förra året fått en gratisplats i div 1 efter Moröns avhopp. Nu gick det ju inte speciellt bra för RIK i den serien. Laget slutade näst sist och får i år alltså börja om i div 1 i konkurrens med bland annat ÖSK och Degerfors.

Bättre gick det väl ändå på sätt och vis för ÖSKs nyförvärv. Hon var en given startspelare i RIK med 23 matcher från start samt inbytt i ytterligare en av de 26 matcher lagen i Elitettan spelar. Med det blev det faktiskt flest spelade minuter i laget för hennes del. Men det var ändå bara en minut mer än Karin Weinachts notering – en annan spelare som inför den nya säsongen tagit steget från Karlskoga till ÖSK.

ÖSK: Rebecka Mannström klar för damlaget
Lagstatistik: Rebecka Mannström

Tidigare från KIF-tiden.
KIF Örebro (220404): Mannström lånas ut till Rävåsen
KIF Örebro (221114): KIF tackar av  Mannström (med flera)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.