Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: Suleman Zurmati till ÖSK?

Tillägg 23-01-31: Igår meddelade FC Trollhättan att man gjort klart med Zurmati och vi kan därmed helt avskriva den förre Dalkurd-spelare från ÖSK.


(22-12-29) Igår kom uppgifter om att ÖSK är muntligt överens med den 22-årige defensive mittfältaren Suleman Zurmati som senast kommer från Dalkurd FF.

Zurmati kom fram som ung och lovande talang i värmländska Karlstad BK där han fick gott om speltid och goda vitsord i division Ett under 2018 och 2019 för att sedan ta klivet över till Superettan och Dalkurd FF 2020 som vid den tiden hade Paul Olausson som huvudtränare. Samme Olausson som idag är assisterande tränare i ÖSK.

Under den senaste säsongen var Zurmati i det närmaste helt ordinarie i det Dalkurd som till slut ramlade ur Superettan. Totalt sett fick han speltid i 29 av säsongens 30 liga-matcher (21 starter och 8 inhopp) och gjorde två mål från sin defensiva mittfältsposition.

Bloggen har snappat upp att Zurmati beskrivs som ”löpstark, rörlig och mycket nyttig” något som faller väl inom ramen för den beskrivning av hur Christian Järlder vill formera nästa års trupp som framfördes i det ÖSK-TV avsnitt som sändes för cirka en månad sedan. I det avsnittet beskriver Järlder bland annat rätt tydligt att han vill ha ett mer intensivt och pressande spel nästa säsong.

ÖSK: Studio ÖSK med Christian Järdler (Youtube-video)
NA: Uppgifter: Dalkurd-mittfältaren klar för ÖSK
Lagstatistik: Suleman Zurmati


Tillägg (22-12-29):

Senare under dagen efter twitter-avslöjandet att Zurmati var muntligt överrens med ÖSK dementerar ÖSK-tränaren Christian Järdler det hela till NA:

– Det är alltid intressant med silly season, vad som skrivs. Det förvånar mig ganska mycket att det skrevs så mycket utan att någon hade kollat med mig, för jag har aldrig pratat med killen (Zurmati). Det är en spelare som jag vet finns och som är en duktig mittfältare, men inte mer än så, säger Järdler.

NA: Järdler totaldementerar Zurmati-uppgifterna: ”Har aldrig pratat med killen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.