Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: IFK Norrköpings bud på Noel Milleskog nobbat

Tillägg 23-01-30: Aftonbladet låter nu meddela att ÖSK nobbat budet från IFK Norrköping och att Noel Milleskog nu blir kvar i Svartvitt.

Aftonbladet: IFK Norrköpings miljonbud på Noel Milleskog nobbat
NA: Uppgifter: ÖSK har nobbat miljonbud på Milleskog


(22-12-12) Lite sent på bollen med bloggen vill ändå uppmärksamma att det enligt uppgifter till både Sportbladet, NA och Norrköpings tidningar finns ett konkret intresse för Noel Milleskog från IFK Norrköpings sida. Det ska till och med vara så konkret att Peking lagt ett bud på den unge anfallaren, ett bud som dock ÖSK ska ha nobbat.

Till NA säger Christian Järdler ” – Ja, Norrköping har kommit med en konkret förfrågan om Noel och vi har svarat att vi är beredda på att lyssna på något framåt.

Noel Milleskog är ÖSK-talangen som fick något av ett genombrott under årets Superettan-säsong. Åtminstone inledningsvis där han fick starta eller blev inbytt i ÖSKs första 15 raka matcher. Han bidrog med en rivighet, kämpaglöd och ett djupledshot som gång på gång hotade motståndarnas backlinje. Men så fick den 20-årige anfallaren en ljumskskada i slutet av juli som höll honom borta från match ända fram till seriens absoluta slutskede och man kan verkligen undra hur högt Milleskog kunnat flyga om inte den där skadan skett?

Till slut blev det 20 matcher, 1256 minuters speltid och 4 mål under säsongen 2022 vilket tydligt skapat ringar på vattnet när det nu står klart att IFK Norrköping är så pass intresserade att man lagt bud på Milleskog. Ett bud som alltså ÖSK avvisat med tillägget att man trots allt är villig att diskutera.

Ett tapp av Noel Milleskog skulle slänga ut ÖSK i ett enormt anfallsbehov då det i så fall bara finns Erik Björndahl kvar i truppen på den positionen. Samtidigt skulle en försäljning av Noel Milleskog vara ett kanske nödvändigt tillskott för klubbens ansträngda ekonomi men samtidigt också synliggöra för andra unga talanger att ÖSK kan vara en klubb dit man kan gå för att sedan ta klivet vidare i fotbollshierarkin.

Ibland vinner man, ibland förlorar man och ibland kan en förlust trots allt innebära något av en vinst.

Hur det blir med Noel Milleskogs vara eller icke vara i ÖSK återstår att se men ska man vara lite konspiratoriskt lagd så kan man snegla åt att Milleskog knappt tränat med laget under tiden sedan klubben återstartade träningen i början av december. Järdler har nämnt att det beror på en lättare knäskada som istället förlagt Milleskogs träning inomhus men för dem av oss som varit med ett tag så brukar det låta ungefär så när en spelare är förhållandevis nära att byta klubb.

Noel Milleskog skulle i så fall bli den fjärde spelaren på förhållandevis kort tid som lämnat ÖSK för östgötska Peking efter det att Astrit Ajdarevic, Kalle Holmberg och Oscar Jansson tagit samma vägval.

NA: ÖSK har nobbat Norrköpings bud på Milleskog
Lagstatistik: Noel Milleskog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.