Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: Daniel Björnquist stannar i ÖSK

Efter lite om och lite men blev det idag officiellt att Daniel ”Dajje” Björnquist stannar ytterligare en säsong i Örebro SK.

Ytterbacken, som hunnit fylla 34 år, hade ett utgående kontrakt med ÖSK men det har ändå varit hyffsat känt att såväl spelare som klubb ville förlänga men att det från klubbens sida handlade om att få ihop det ekonomiska pusslet. Det har man uppenbarligen nu gjort när man gick ut med det förlängda kontraktet.

Ur bloggens synvinkel fanns det väl egentligen ingen tvekan. Visst Dajje är inte 27 längre, men än håller han tillräckligt hög kvalitet för att vara en nyckelspelare som höger ytterback/wingback även under kommande säsong. Med sin rutin och sitt ledarskap men framförallt med sin träningsförmåga (Dajje är en av få spelare som sprungit ut det så kallade beep-testet), sitt slit och fighting-spirit i kombination med att Dajje mer eller mindre är en spelande legend i ÖSK var det nog bara en tidsfråga innan saken skulle bli klar.

Frågan man kan ställa sig är dock vad som nu händer med den provspelande Mohammed Youla som tränat med ÖSK under egentligen hela tiden sedan säsongen 2022 slutade. För inte finns det väl plats för ytterligare en ytterback på in-kontot?

Nej, bloggen tror snarare att det blir Dajje och islänningen Valgeir Valgeirsson som kommer att få dela på den positionen under kommande säsong.

ÖSK: Daniel Björnquist klar för ett till år i ÖSK
NA: ÖSK-veteranen förlänger: ”Inte legat på latsidan”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.