Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Ella Gunnarsson förstärker anfallet

Ella Gunnarsson

Ella Gunnarsson förstärker ÖSKs anfall. (Fotot från ÖSKs hemsida)

ÖSK meddelade igår, att anfallaren Ella Gunnarsson tagit tar steget från IK Uppsala till Örebro och ÖSKs damlag. Förmodligen något av en kupp från ÖSKs sida eftersom Västerås BK 30, en klubb där hon skördade stora framgångar som målfarlig tonåring, väl borde ha varit en naturligare ny klubbadress.

ÖSK-damernas senaste nyförvärv har Västeråsklubben Gideonsberg IK som moderförening där hon  som 15-åring debuterade i seniorfotbollssammanhang. Efter ett klubbyte till div 1-klubben Västerås BK 30 hade hon två väldigt produktiva år 2019 och 2020 med 34 mål på 32 matcher.

Hennes målfarlighet gjorde att IK Uppsalas, som då spelade i Elitettan,  blev hennes nästa klubbadress. En tidig korsbandsskada under 2021, hennes första säsong i Uppsala, gjorde att det bara blev en tävlingsmatch det året. Året därpå (2022 alltså) var hon återställd efter sin skada, men för hennes del blev det bara spel som inhoppare med sammanlagt 11 matcher (113 minuter) och två mål i matchprotokollen.

IK Uppsala fick inför den kommande säsongen en gratisplats i OBOS Damallsvenskan efter Eskilstuna Uniteds tvångsnedflyttning. I det sammanhanget ansågs hon väl inte ha de kvaliteter som svarar mot de nya förhöjde kraven som spel i den högsta ligan ställer. Det blev i stället ett klubbyte med Örebro SK som ny klubbadress.

Örebro SK: Ella Gunnarsson klar för ÖSK
NA: ÖSK värvar anfallare från nya damallsvenska klubben
Lagstatistik: Ella Gunnarson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.