Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Martin Broberg lägga skorna på hyllan

(23-01-09) Det är i det senaste avsnittet (som släpptes för prenumeranter idag) av supporterprofilen Erik Wärlegårds podd Gamla Fina Örebro, eller GFÖ-podden, som det kommer fram att Martin Broberg nu går i tankar om att avsluta sin aktiva fotbollskarriär till förmån för en roll utanför planen. Det är inget definitivt besked som ges, men när man lyssnar mellan raderna så får man tolka det som att ett beslut inte ligger så långt fram i tiden.

I podd-avsnittet, som är mycket lyssningsvärt för den ÖSK-intresserade, berättar Broberg om det tuffa år han hade 2022, men också en hel del om vilka tankar han har kring att det blivit som det blivit för ÖSK samt då även om framtiden.

Ska bloggen pröva sig på en gissning om vad som väntar för den sympatiske Broberg så är väl någon form av tränaruppdrag i anslutning till A-laget inte en allt för omöjlig sådan. En roll i akademin kanske också kan vara aktuell, där finns ju redan förre spelarkollegan Nordin Gerzic i kombination med att det finns en lucka att fylla efter Rickard Torstensson.

För inte ska vi väl gå så långt som att tro att rollen som ny sportchef hamnar hos den nu 32-årige Karlskoga-bördige Broberg? Eller? Intervjun gav helt klart en viss kvardröjande känsla av att vi absolut inte sett det sista av Martin Broberg.

GFÖ-podden (inlogg behövs): GFÖ-podden #48: Martin Broberg


Tillägg (23-01-10): Idag meddelade ÖSK och Martin Broberg att det blir precis så som GFÖ-podden beskrev. Nämligen att Martin Broberg lägger skorna på hyllan och istället blir tränare. Rollen som tränare blir, vad bloggen förstår det som, i gränslandet mellan A-truppen och akademin och Broberg kommer att påbörja sin licensgivande tränarutbildning inom kort.

ÖSK: Martin Broberg avslutar spelarkarriären och blir tränare i ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.