Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: David Seger förlänger sitt kontrakt med ÖSK

Idag kom den rätt oväntade nyheten (åtminstone om du frågar den här bloggen) att David Seger och ÖSK är överens om en förlängning av mittfältarens kontrakt över säsongen 2024.

Oväntad därför att bloggen inte riktigt tyckte att Segers prestationer på planen under Superettan-säsongen 2022 var tillräckligt bra för att förtjäna ett nytt kontrakt. Det var väl egentligen bara i en enda match under säsongen, den hemma mot Landskrona i oktober, där Seger varit en av lagets bästa spelare. I just den matchen gjorde Seger två mål då han utgick från en mer framskjuten offensivare position och det är möjligen det som tränaren Christian Järdler nu vill se mer av.

Men bloggen tycker samtidigt att kontraktsförlängningen var oväntad därför att man kanske kunde tänka sig att Seger skulle få möjligheten att ta klivet vidare till något annat lag högre upp i seriesystemet eller kanske utomlands i en annan skandinavisk serie. Bloggen har exempelvis fått starka indikationer på att IK Sirius var väldigt intresserade av Seger och hörde sig för om spelarens tillgänglighet under föregående sommar. Den gången blev det ingenting, kanske på grund av att ÖSK då ville ha betalt för sin spelare, men nu var han ute gratis på marknaden och det borde gjort att klubbar liknande Sirius då var mer benägna att slå till.

Nu blev det alltså inte så utan istället stannar den nu 23-årige mittfältaren i ÖSK i ytterligare två säsonger. Till ÖSKs hemsida säger David Seger:

”- Det känns fantastiskt kul att förlänga med ÖSK som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har utvecklats mycket både som spelare och person under mina tre år här och det ska jag försöka ta med mig för att hjälpa laget till en framgångsrik säsong. Jag tror att vi håller på att bygga något bra här med en ung och hungrig trupp som alla vill nå framgång med ÖSK. Jag ser fram emot att se supportrarna igen på Behrn Arena.”

Enligt uppgifter till bloggen var en förlängning av Segers kontrakt prio nummer Ett på huvudtränaren Järdlers lista inför 2023. Och visst, om Järlder väljer att ställa upp med Seger i en mer offensiv position, likt den mot Landskrona, så ska det bli spännande se om utväxlingen kan bli bättre än under 2022.

ÖSK: David Seger förlänger med ÖSK
NA: Klart: Mittfältaren kvar i ÖSK
NA: Därför stannade Seger i ÖSK


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.