Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Kontrakt för Ebbe Wingemark

ebbe wingemark

Ebbe Wingemark. (Fotot från ÖSKs hemsida).

Lite överraskande (i alla fall för mig) rapporterade ÖSK häromdagen, att de hade kommit överens med Ebbe Wingemark om ett kontrakt. Ett kontrakt som är flerårigt, enligt klubben. Oklart varför ÖSK numera inte verkar vilja ange kontraktstidens längd. Det borde ju egentligen inte vara någon hemlighet, En förklaring skulle kunna vara att det finns optioner eller andra typer av villkor, som gör att kontraktet kan avslutas tidigare än planerat. Något som nyligen visade sig vara fallet för Victor Moses.

Hur som helst. För spelare i Wingeskogs ålder är den maximalt tillåtna kontraktslängden 3 år, vilket skulle ta honom fram till hans 19:e levnadsår. Bra för klubben att inte behöva riskera att få ha honom kvar ytterligare ett år efter juniorålder om hans utveckling inte går som man hoppas på.

Wingeskog, som alltså fyller 17 år 2023, kommer att tillhöra P19 truppen under den kommande säsongen. Han trivs bäst på vänsterkanten där han kan dra stor nytta av sin snabbhet. Jag har sett honom spela centralt i anfallet också, men det har nog mest av allt berott på avsaknaden av alternativ. Någon genombrottspelare är han egentligen inte, men med sin snabbhet är han farlig om det finns någon som kan slå vettiga löpbollar bakom en försvarande backlinje.

Jag blev som sagt överraskad över att det var hans namn som kom upp, när ÖSK till slut skrev ett ungdomskontrakt med en lovande utespelare. Det finns ju flera stycken ett år äldre ungdomar, som klubben nog också borde vara intresserade av att knyta till sig.

ÖSK: Akademispelaren Ebbe Wingemark skriver avtal med ÖSK
Lagstatistik: Ebbe Wingemark
SvFF: Ebbe Wingeark – landslagsstatistik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.