Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Weinacht ansluter från Rävåsen

karin weinacht
Klara Weinacht. (Bilden från ÖSKs hemsida).

Nu kommer de/nyförvärven (nästan) på löpande band. Efter Alva Hyttinen (KIF Örebro F19), Clara Heich (Mallbackens IF) så ansluter även Karin Weinacht till truppen. Karin kommer närmast från Rävåsens IK, där hon förra året kämpade tillsammans med sina lagkamrater kämpade i botten av tabellen. Hon spelade i klubbens samtliga 26 matcher i Elitettan – 24 gånger från start och 2 gånger som inbytt. Utbytt eller kanske snarare avbytt blev hon vid 10 tillfällen.

Moderföreningen är Team Hudik och därifrån har on succesivt flyttat söderut, företrädesvis i div 1-klubbar. Bland annat gjorde hon några säsonger i Ljusdal och bör då ha varit lagkamrat med Matilda Wennberg.  ÖSK:s huvudtränare Dennis Gabrielsson ser i Weinacht en offensiv spelare med stor arbetskapacitet, som är farlig i djupledsspelet.

Weinacht provspelade för övrigt för ÖSK redan under årets försäsong, men valde då att ta steget till Rävåsen eftersom det innebar en möjlighet till spel i Elitettan.

ÖSK: Karin Weinacht klar för ÖSK

Lagstatistik: Karin Weinacht

NA (220207): Tränade med ÖSK – men Weinacht valde seriekonkurrenten
Nu blev ju i slutändan Rävåsen inte en seriekonkurrent till ÖSK i år, eftersom de flyttades upp till Elitettan efter ett återbud från ett av de kvalificerade lagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.