Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Stolt förlängde kontraktet


Östersund meddelade i dagarna, att den tidigare ÖSK-talangen Malcolm Stolt förlängt sitt kontrakt fram till slutet av 2024. Det blir alltså två år till i Jämtland för den unge anfallaren, som nu på allvar börjat visa vad det var ÖSK missade, då de avstod från att ge sin unga talang möjligheten ta en plats i A-truppen. 

Nu vet man ju inte hur det gått om han fått stanna i Örebro. Unga talanger från Akademin brukar ju inte få speciellt mycket speltid om det inte uppstår en oväntad lucka bland de som normalt får spela. I Östersund, som haft  så stora problem att få till en slagkraftig trupp på grund av de ekonomiska problemen och med UEFAs transferstopp som förhindrade inflödet av nya spelare, har det förmodligen varit lättare att få speltid.

Hur som helst med det. Efter höstens insatser verkar Stolt ha mutat in en plats i Powells startelvor. Det är väl bara att hoppas att målformen håller i sig för en spelare som länge fått kämpa i motvind för att motivera sina startplatser.

Östersunds FK: Malcolm Stolt skriver på för ytterligare två år. 
Fotbollz.se: En glad och viktig nyhet – Malcolm Stolt blir kvar i ÖFK i minst två år till 
Östersunds-Posten: KLART: Malcolm Stolt stannar i ÖFK 
Lagstatistik: Malcolm Stolt

Malcolm Stolt: ”Ettermyra” på mitten med bra fötter och speluppfattning.

Bilden, som är en typisk ”Malle-bild” är från Elite hotel Cup år 2015.

Malcolm Stolt hade det ofta rätt jobbigt under ungdomsåren. Född väldigt sent på året låg han alltid efter sina ålderskamrater i den fysiska utvecklingen. Något han kompenserade för genom sin energi och speluppfattning. Uttagen till Elitungdomslägret i Halmstad blev han till exempel inte. Men han kämpade på och under de sista åren i Akademin, då han vuxit ikapp sina med- och motsspelare, började mål- och poängproduktion komma igång på allvar. Till en plats i A-truppen räckte det dock inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.