Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Alva Hyttinen förstärker mittfältet

Alva Hyttinen

Dags för ett nyförvärv igen för ÖSKs damer. Idag meddelade klubben att 19-åriga Alva Hyttinen tagit steget över från Behrn Arena till Grönpepparparken. Hyttinen har under de tre senaste åren representerat KIF Örebros F19-trupp, men när hon nu faller för åldersstrecket har hon valt att fortsätta sin fotboll i ÖSK. En inte helt ovanlig nyrekryteringskälla för ÖSK Söder och nu även för ÖSK Dam. Moderklubben är Västanfors IF för vilka hon spelade seniorfotboll redan som 15-årig.

ÖSKs nyförvärv beskrivs som en teknisk och skicklig mittfältare med bra passningsspel. Hon har en väldig god speluppfattning och hittar ofta rätt ytor att agera i, säger ÖSK:s tränare Mikael Kindgren.

ÖSK: ÖSK välkomnar Alva Hyttinen till damlaget
KIF ÖrebroKIF Örebro tackar Nova, Wilma och Alva 

Niklas Christensson, hennes tidigare tränare i F19 tycker att ÖSK gjort ett kap.

Damtruppen 221207

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.