Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Två ut, två in och en som förlänger

ÖSK Dam fortsätter arbetet med att förbereda spelartruppen inför den kommande säsongen. I fredags kunde man meddela att två spelare lämnar truppen, två nya har kontrakterats samt att en spelare förlängt sitt kontrakt.

María Lena Ásgeirsdóttir och Alicia Wood lämnar ÖSK.
Sommarförvärvet María Lena Ásgeirsdóttir lämnar klubben redan efter ett halvår för att resa hem till Island igen. Tråkigt eftersom hon kom in som en frisk fläkt med sin rätt tuffa spelstil. Så värst mycket effektiv speltid blev det dock inte för hennes del. Lagstatistik anger tre matcher från start och inbyte i ytterligare sex. Nu tror jag inte att det var missnöje med speltiden som föranledde flytten, utan att det var andra orsaker som gjorde att hon reser hem igen. Hon verkar av allt att döma ha trivts bra i ÖSK och Örebro.

Extra “intressant” (eller vad man skall kalla det) är ju att hon har ett förhållande (av något slag) till ÖSKs Valgeir Valgeirsson. Innebär hennes flytt att även Valgeirsson kommer att lämna ÖSK under vintern? ÖSK ville inte nämna kontraktslängden, då han kom in i truppen i somras. Något som även gällde Christian Moses och han försvann ju snabbt (på ÖSKs initiativ). Valgeirsson har säkert en plats i ÖSKs framtidsplaner, men det kan ju finnas en möjlighet för honom att bryta kontraktet i förtid om han så skulle önska.
Lagstatistik: María Lena Ásgeirsdóttir

Alicia Wood kom med till ÖSK Dam från ÖSK Söder. Hon har förekommit flitigt i lagets matchtrupper (20 gånger), men bara fått starta tre gånger och blivit inbytt vid fem tillfällen. Sammanlagd speltid 383 minuter. Knappast tillräckligt för att motivera henne för fortsatt spel i ÖSK med tanke på den omfattande träning och långa resor det innebär. Bättre då någon annanstans där möjligheterna till speltid är bättre (och kanske träningarna mindre tidskrävande).
Lagstatistik: Alicia Wood

Amelia Olofsson och Nathalie Sundqvist ansluter till truppen
ÖSK presenterade två yngre spelare som ansluter till truppen inför det kommande året. Det är två spelare som förra året etablerade sig som startspelare i sina resp. div 1-lag. Knappast tänkta som startspelare hos ÖSK utan mer som inhoppare med god utvecklingspotential.

Sjuttonåriga Amelia Olofsson beskrivs som en offensiv spelare med en härlig explosivitet. Hon har i år tillhört Motalalaget IK Boren för vilka hon startade i samtliga 22 matcher. Utbytt blev hon i femton av dessa. Den sammanlagt speltid blev 1702 minuter (77 min i genomsnitt per match). Målfabrikationen var dock begränsad – hon gjorde bara ett mål, vilket kanske är lite väl få för en offensiv spelare.
Lagstatistik: Amelia Olofsson

Artonåriga mittbacken Nathalie Sundqvist spelade 16 matcher för IFK Hallsberg under årets säsong. Samtliga matcher från start och utan att bli utbytt vid något tillfälle. Efter den sextonde omgången verkar säsongen ha tagit slut för hennes del. Förmodligen på grund av en skada. Lagstatistik har i alla fall inte någon notering för henne under de avslutande sex omgångarna.
ÖSK beskriver henne som en nickstark mittback med ett bra duellspel.
Lagstatistik: Nathalie Sundqvist

Olivia Stråle förlänger kontraktet.
Olivia Stråle anslöt till ÖSK från Eskilstuna United (där hon väl fått lämna F19-truppen av åldersskäl). Hon etablerade sig mer eller mindre på en gång som en given startspelare. Hennes mångsidighet gör att hon oftast återfinns i backlinjen. Men hon klarar även jobbet som en central mittfältare på ett utmärkt sätt. Hon deltog i 21 av säsongens 22 matcher. 19 gånger från start och två gånger som inbytt. Utbytt blev hon vid 6 tillfällen. Den sammanlagda speltiden blev 1627 minuter, vilket motsvarar 77 minuter per match i genomsnitt.
Det är en glädjespridare som alltid ger järnet och jag är väldigt glad att Olivia väljer att stanna hos oss, säger huvudtränare Dennis Gabrielsson.
Lagstatistik: Olivia Stråle

ÖSK: María Lena Ásgeirsdóttir och Alicia Wood lämnar ÖSK
ÖSK: Välkommen Amelia Adolfsson och Nathalie Sundqvist
ÖSK: Olivia Stråle fortsätter i ÖSK


Status för Örebro SKs damtrupp inför 2023

FödelseårPositionTidigare klubbStatus
1EllenPortugués2001MålvaktBollstanäs SKFörlängt 2023
2NathalieSundqvist2004FörsvarIFK HallsbergNyförvärv 2023
3CarolineZandén1994FörsvarÖSK Söder
4EbbaLundqvist2001FörsvarÖSK Söder
5HannaGöthberg1994FörsvarMorön BK
6OliviaStråle2002FörsvarEskilstuna UnitedFörlängt 2023
7AnnaMeijer1997FörsvarStuvsta IF
8AgnesAndersson2000MittfältÖSK SöderFörlängt 2023
9EmelieAlfredsson1998MittfältVästerås BK 30Förlängt 2023
10AlvaHolmqvist2007MittfältÖSK Ungdom
11EbbaMannfolk2001MittfältIk Rynninge
12EmiliaAndersson1998AnfallIFK HallsbergFörlängt 2023
13IzabellaHurtig1999MittfältKIF ÖrebroFörlängt 2023
14LinnéaForsström2003MittfältEskilstuna United
15LisaAronsson2003MittfältKIF ÖrebroFörlängt 2023
16MatildaWennberg1997MittfältÖSK SöderFörlängt 2023
17CorneliaKarlsson2003AnfallKIF Örebo
18IndaDervicevic2006AnfallÖSK Ungdom
19IsabelleFredriksson1999AnfallÖSK Söder
20AmeliaOlofsson2005AnfallBorens IKNyförvärv 2023
Nyförvärv inför 2023Från
NathalieSundqvist2004FörsvarIFK HallsbergNyförvärv 2023
AmeliaOlofsson2005AnfallBorens IKNyförvärv 2023
Lämnat efter 2022.Till
SaraSandberg1997AnfallSlutat
JenniferPelley1994MålvaktSlutat (?)
StinaMannfolk2003MålvaktOklart
IdaZetterman2003MittfältSlutat. Knäproblem
AliciaWood2005FörsvarSöker ny klubb
María LenaÁsgeirsdóttir2002MittfältTillbaka till Island
2022-12-02

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.