Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: ÖSK PA19 delade poäng med Degen i Ligacupen

ÖSK mötte igår kväll Degerfors i sin första match i gruppspelet inför nästa års ligacup. Det här är för ovanlighetens skull en väldigt tuff kvalificeringsgrupp. I den ingår de tre överst placerade lagen i årets norra P19 Superettan (ÖSK. Degen och Västerås SK) . Tre lag som under hela året kämpade om direktkvalificeringsplatsen till P19 Allsvenskan. (VSK kvalade sig sedan upp till den högsta P19-serien genom att i två matcher besegra Kalmar FF)

ÖSK kom till spel med en kraftigt uttunnad trupp- Förmodligen beroende på att de spelare som saknades kommer att träna med A-truppen, då A-lagsträningen drar igång igen. Det blev alltså ett förhållandevis ungt och orutinerat lag som ställdes mot de eviga konkurrenterna från andra sidan de Blå Bergen. Det märktes också med Degerfors som det något bättre laget under stora delar av matchen. Det var först mot slutet som ÖSK fick bättre grepp om matchförlopp och motståndare.

Med fem ordinarie matchminuter kvar fick ÖSK sedan en gyllene chans att avgöra mötet till sin fördel. Efter det att Ebbe Wingemark fällts tilldelades ÖSK en straff. En straff som Adam Al Hamad Eriksson slog alldeles för lamt. Han försökte väl lura målvakten utan att lyckas med det.

Det blev alltså ett slutresultat som inget av lagen kan vara speciellt nöjda över. Degerfors för att de inte vann trots ett visst spelmässigt övertag. ÖSK för att de missade en gyllene möjlighet att avgöra tack vare den sena straffsparken.

Trots att det bara blev en poäng så tycker jag att ÖSKarna bör vara nöjda med sin insats. Det var ett efter omständigheterna ungt och i den här matchmiljön relativt orutinerat lag som ÖSK ställde upp med. Bäst i hemmalaget lyckades ”veteranerna” Henry Hertzman och Filip Ivarsson, samt Ebbe Wingemark när han väl fått ta den plats ute på den vänsterkant där han kan ställa till med så mycket besvär för bortlurade och/eller ifrånsprungna motståndare.

Trots poängförlusten har ÖSKarna allt i egna händer i kampen om den gruppvinst som ger en plats i A-slutspelet nästa år. Det räcker med en vinst mot VSK i nästa omgång och sedan mot Karlslund i den sista.


Matchfakta.
25. Varning: Henric Asp
32, Varning: Jamie Bichis
37. Varning: De Pievre Ilunga
57. 0-1 Hassan Abdiqaadir Omar
58. Spelarbyte: In Mio Sörling, Ut: Lukas Bäckman
58. Spelarbyte: In: Noel Stenlund, Ut: Lowe Astval
65. Varning: Mio Sörling,
72. Spelarbyte: In: Christian Kaya, Ut: Kevin Westlind
72. Spelarbyte: In: Linus Alperud, Ut: Elliot Lindström
78. 1-1 Adam Al Hamad Eriksson (Mio Sörling ?)
81. Spelarbyte: In: Lowe Astvald, Ut: Filip Ivarsson
81. Spelarbyte: In: Elliot Lindström, Ut: Nathan Hernandez Öhrn
85. Straffmiss Adam Al Hamad Eriksson, räddning
89. Spelarbyte: In: Kevin Westlind, Ut: John Lindhé Rehn,

ÖSK vann den efterkommande straffläggningen med 5-3 (ÖSK, som började, avgjorde med sin femte straff)

Laguppställning.
Theo Eriksson
Kevin Westlind (72, In 89)), Filip Ivarsson (k), Lowe Astvald (58, in 81), Lukas Bäckman (58)
Henry Hertzman
John Lindhé Rehn (89), Elliot Lindström (72, In 81), Adam Al Hamad Eriksson, Nathan Hernandez Öhrn
Ebbe Wingemark

Ersättare: Melker Birgersson (mv), Noel Stenlund (58),Mio Sörling (58), Christian Kaya (72) och Linus Alperud (72),.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *