Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Seriesammansättningsförslag på remiss

Svenska Fotbollförbundet har nu skickat ut sitt förslag på sammansättningen av de tre omarbetade div 1 serierna för damer. Inför den kommande säsongen har antalet lag på div 1 nivå reducerats till 42 lag fördelade på tre serier. ÖSK återfinns i den mellersta serien tillsammans med ett knippe lag från Stockholm samt dessutom ett knippe lag från de närliggande distrikten Värmland och Västmanland. Så det kommer att bli en hel del matcher v derbykaraktär nästa år.

För ÖSKs del är man nog mycket nöjda med förslagets utformning. Jag har för mig att man var rädd för att hamna i den nordligaste serien, vilket skulle ha inneburit en hel del långa och besvärliga resor. Nu blir istället den krångligaste bortamatchen besöket i Visby för match mot P18. Men det är ju en match och en resa man har skaffat sig en hel del erfarenheter av sedan tidigare år.

EE är lagen som är nedflyttade från Elitettan.
”2” markerar de två lag som flyttats upp från div 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *