Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: ÖSK PA19 seriesegrade och uppflyttade till P19 Allsvenkan


Bilden från ÖSKs twitterfeed.

ÖSK-akademins äldsta lag fixade idag seriesegern i P19 Superettan. På hemmaplan besegrades gästerna från IFK Stocksund med klara 4-0. Charlie Swartlings mål redan efter 7 minuter anslog tonen och efter Lucas Shlimons 2-0 mål med halvtimme på matchuret var det väl egentligen aldrig någon fråga om hur matchen skulle gå. Under den första halvtimmen hade gästerna knappt lyckats komma över på ÖSKs planhalva. Efter det andra målet jämnades spelet ut och Stocksund fick möjlighet att skapa några chanser också. Inte för att de var speciellt farliga, men ändå.

Andra halvlek fortsatte sedan ungefär som den första slutade. ÖSK med initiativet, men utan att för den sakens skull dominera spelet fullständigt. Två mål blev det även i den andra halvleken. Det tredje ordnade två av lagets 17-åringar. Swartling frispelade Robin Hadad till 3-0, innan han själv kunde göra ÖSKs fjörde och sitt eget andra. Någon möjlighet till ett hattrick blev dock aldrig för Garphyttesonen. Han blev nämligen utbytt direkt efter målet.

ÖSK, som på grund av Rickard Torstenssons sjukfrånvaro matchades av Martin Broberg, lät alla sina bänkspelare få matchtid. Som tack, antar jag, för en väl genomförd säsong. I det sista spelarbytet kom till och med Christian Kaya in. Honom har jag inte sett till under hela året. Skada och/eller sjukdom har hållit honom borta från spel. Att han nu till slut fick några minuter borde väl innebära att ÖSK räknas med honom i sitt truppbygge inför nästa säsong.

Matchens lirare i ÖSK var Charlie Swartling med två mål och en målgivande passning (om jag såg rätt).

I och med uppflyttningen till den högsta divisionen för PA19 kommer ÖSK att spela i alla de tre allsvenska klasserna P16, P17 och P19. Något som väl borde vara positivt, då man försöker motivera spelare ”utifrån” att komma till akademin.

Matchfakta.
07. 1-0 Charlie Swartling (Fredrik Furst)
29. 2-0 Lucas Shlimon
62.3-0 Robin Hadad (Charlie Swartling)
63. Spelarbyte: In: Filip Ivarsson, Alfie Göransson ut
70. 4-0 Charlie Swartling
71. Spelarbyte. In: Nathan Hernandez Öhrn, Ut: Charlie Swartling
71. Spelarbyte. In: Tyson Afshari, Ut: Fredrik Furst
75. Spelarbyte. In: Elias Rigö, Ut: Malïk Mokédé
75. Spelarbyte. In: Josef Keyrouz, Ut: Seif Ali Hindi
86. Spelarbyte. In Christian Kaya, Ut; Gustav Attås
90+1. Matchen slut

Laguppställnng.
Emil Blomberg
Henry Hertzman, Ludvig Nicklasson, Alfie Göransson (k, 63), Gustav Attås (86)
Lucas Shlimon
Fredrik Furst (71), Charlie Swartling (71), Seif Ali Hindi (75), Malïk Mokédé (75)
Robin Hadad

Ersättare: Theo Eriksson (mv), Filip Ivarsson (63), Nathan Hernandez Öhrn (71), Tyson Afshari (71), Elias Rigö (75), Josef Keyrouz (75) och Christian Kaya (86).


Slutlig serietabell.

Anmärkningar.

  • I matchen mellan Västerås SK och Degerfors IF om den andraplats som ger en möjlighet att via kval nå P19 Allsvenskan vann VSK med 2-1.
  • Direktuppflyttade från den södra gruppen blir GAIS medan Kalmar FF möter Västerås SK i kvalet.
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.