Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Smärtsam förlust i Degerfors

ÖSK PA19 var igår i Degerfors för en viktig matchen i kampen om uppflyttning till nästa års P19 Allsvenska. Att det var en viktig match för ÖSKs del kunde man se i laguppställningen. För första gången (tror jag) fanns A-lagsspelarna Lucas Schlimon med i startuppställningen. Tillsammans med Johannes Danho, Ludvig Nicklasson och Malïk Mokédé som också tillhör A-truppen (även om de knappast spelat i Superettan. Det är väl bara Mokede som fått några minuter).

Truppförstärkningen hjälpte dock inte. Degerfors vann matchen med 1-0 efter ett mål som gjordes tidigt i den andra halvleken.

Tränarkommentar.
Vi möter ett lågt stående motstånd som sätter deras forward i arbete direkt. Vi försöker överbelasta ena sidan i vår speluppbyggnad för att komma till målchanser. När de gör 1-0 på hörna så gär vi några ändringar i våra positioner som tyvärr bara gjorde det rörigt för spelarna. Det får jag ta på mig.
Rickard Torstensson
Huvudtränare PA19

Matchfakta.
44. Varning: Jamie Bichis
51. 1-0 Amir Hossein Mohammadi (nickmål)
60. Varning: William Lönn
63. Varning: Kevin Westlind
71. Varning: Liam Svensson
87. Utvisning: Johannes Danho
90+3. Varning: Carl Ljungberg

Startade gjorde: Emil Blomberg (mv), Johannes Danho, Kevin Westlind, Seif Ali Hindi, Lucas Shlimon, Ludvig Nicklasson, Elias Rigö, Filip Ivarsson, Alfie Göransson (k), Fredrik Furst och Malïk Mokédé
Ersättare: Nathan Hernandez Öhrn, Henry Hertzman, Josef Keyrouz, Charlie Swartling, Robin Hadad, Elton Vallberg och Theo Eriksson (mv)

Västerås spelar sin näst sista match idag. De möter FC Djursholm på bortaplan. Inte en lätt match, men de kommer nog ändå att klara av att ta alla tre poängen. De borde ju vara extra motiverade när seriesegern finns inom räckhåll.

I den sista omgången kommer ÖSK att ta emot IFK Stocksund på hemmaplan medan Västerås på sin hemmaplan möter Degerfors. O
* Om ÖSK vinner sin match mot Stocksund medan Västerås förlorar mot Degerfors så vinner ÖSK trots allt serien och går upp direkt.
* Om ÖSK förlorar mot Stocksund medan Degerfors besegrar Västerås tar Degerfors kvalplatsen från ÖSK.
* Alla övriga resultat ger kvalplatsen till ÖSK.

På andraplats i den södra serien kommer Kalmar FF eller GAIS att placera sig.


Tillägg dagen efter.
Västerås gick på en riktig mina i Djursholm och förlorade matchen med 5-4. Detta efter det att hemmalaget legat under med både 3-0 och 4-2.
Det här innebär att ÖSK är serieledare igen tack vare bättre målskillnad. Degerfors är bara två poäng efter Västerås och tar i händelse av vinst mot Västerås i den sista matchen minst hand om kvalplatsen.
För ÖSK gäller att en vinst mot IFK Stocksund säkrar avancemanget till den högsta P19-serien.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.