Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: ÖSK PA17 fyra i P17-allsvenskan

ÖSK PA17 avslutade säsongen med en bortamatch på Listerlandet. Hemmalaget Mjällby visade sig till slut vara det starkare (eller mer tursama) laget i en match som slutade 3-1. Jag ser att Mjällbys tredjemål kom på övertid, så man kan kanske gissa att ÖSK pressade på hårt mot slutet för att kvittera ett 2-1 underläge.

Hur som helst med det. ÖSK har gjort en riktgt bara säsong vilket den slutliga fjärdeplatsen är ett utmärkt kvitto på. Säsongen började väldigt trögt med flera förluster mot de blivande topplagen, men därefter har laget, som dessutom innehåller en hel del 16-åringar, visat framfötterna mot de lite mer ”normala” lagen.

Därmed avslutas säsongen för det här laget. Närmast väntar ligacupen med nästa års 17-årstrupp.

Tränarkommentar.
Surt med förlust i sista seriematchen, men vi gör ändå en ganska bra prestation. Vill passa på att hylla och tacka alla i truppen & ledarstaben för en väl genomförd säsong som slutar med en fjärdeplats i P17 allsvenskan. Bra både resultat-och utvecklingsmässigt.
Pontus Björkman
Huvudtränare PA17

Matchfakta.
20. 1-0 Adam Al Hamad Eriksson
27. 1-1 Ludvig Tidstrand (straff)
62. 2-1 Arbnor Veliu
89. Varning: Vilmer Gehander
90+3. 3-1 Jakob Svensson

Startade gjorde: John Lindhé Rehn (k), Mio Sörling, Sahal Hussein Mohamud, Hasan Dana, Elliot Lindström, Erman Hrastovina, Adam Al Hamad Eriksson, Mohamad Dana, Lowe Astvald, Noel Stenlund och Adrian Gawelin (mv)
Ersättare: Hugo Olander, Elias Wennerlund Aslaksen, Elias Pihlström och Olle Wennerström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.