Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: ÖSK vann tajt match mot GIF Sundsvall

Dagens match på Behrn Area var den första i den fyramatcherssvit i vilken ÖSK i tur och ordning ställs mot de lag som ligger platserna 2, 3, 4 och 5 i serien. För ÖSK med en trepoängsledning (plus en överlägsen målskillnad) gäller det att inte tappa fokus om man skall kunna säkra serieledningen och därmed uppflyttning till nästa års P19 Allsvenskan.

Den första motståndaren i matchsviten var GIF Sundsvall – ett av de få lag som tagit poäng av ÖSK i årets serie. I vårmötet i Sundsvall blev det nämligen oavgjort 1-1. Jämnt blev det även den här gången. Kanske till och med lite för jämnt för att pass ÖSK. Det var nämligen gästerna som två gånger om tog ledningen. Till stort jubel – det märktes att matchen betydde mycket för dem och deras kontakt med täten eller i alla fall den andraplats som ger en kvalmöjlighet till den högsta serien. Sundsvalls höstform har dessutom varit riktigt bra. För två veckor sedan hjälpte de ÖSK i toppstriden genom att besegra Degerfors som då låg tvåa två poäng efter ÖSK. (Därefter förlorade Degen även mot Stocksund, men det är en annan historia)..

Deras poängförhoppningar kom dock på skam eftersom ÖSK kvitterade två gånger och sedan dessutom kunde ta ledningen. Matchvinnare för ÖSK blev tvåmålsskytten Fredrik Furst och den in- och utbytte Nathan Hernandez Öhrn. Furst, som man normalt ser på kanten, hade den här gången i Robin Hadads frånvaro tagit hand om lagets enda anfallsposition och visade prov på bra måltjuvsanlag. Vid 1-1 målet tog han felvänd emot en passning i ett trångt straffområde. Han hade tillräckligt bra bollkontroll och -teknik för att kunna vända upp och få till ett bra målskott. För det tredje och därmed matchavgörande målet var han på rätt plats för att kunna slå in en målvaktsretur.

Ingen tvekan dock om att Nathan Hernandez Öhrns kvittering till 2-2 var dagens snyggaste. Han fick bollen ute vid kanten, avancerade inåt, lurade några några motståndare och fick nästan skottläge i höjd med straffområdeslinjen. Skottet gick utanför en täckande försvarare och skruvade sig sedan in vid den bortre stolproten utom räckhåll för Sundsvalls målvakt.

Matchen avslutades sedan med en intensiv press från Sundsvalls sida då ÖSKs spel väldigt mycket handlade om att få bort bollen från straffområdet. Närmast en kvittering var Sundsvall på en misslyckad ÖSK-rensning som tog klockrent i ena stolpen och sedan lyckligtvis ut till hörna. Precis som matchen var på väg att ta slut fick sedan Sundsvall ett riktigt bra frisparksläge varpå domaren tyckte att det var färdigspelat. Han blåste av matchen till vilda protester från Sundsvalls sida, vilket resulterade i minst tre gula kort (på övertid).

Som matchen utvecklade sig kan man väl tycka att ÖSKs seger kom lite tursamt Sundsvall hade mycket väl kunnat kvittera under sin slutforcering. Ser man till antalet missade målmöjligheter var dock ÖSK det bättre laget. Starkt hur som helst att två gånger gå ikapp efter underläge och sedan dessutom få in ett vinstgivande mål.

Tränarkommentar.
Jag tycker att det är ett par snäpp upp jämfört med våra tidigare matcher i intensitet och arbetsinsats. Starkt av oss att komma igen trots underläge två gånger under matchen.

Rickard Torstensson
Huvudtränare PA19


Matchfakta.
22. 0-1 Ahmed Gibrill During
24. Spelarbyte: In.: Nathan Hernandez Öhrn, Ut: Josef Keyrouz. Josef hade några minuter tidigare nickat ihop med en motståndare.
38. 1-1 Fredrik Furst
45+2. Första halvlek slut.
ht. Spelarbyte: In: Filip Ivarsson, Ut: Ludvig Nicklasson
55. 1-2 Felix Lundberg
60. 2-2 Nathan Hernandez Öhrn
63. Spelarbyte: In: Elias Rigö, Ut: Tyson Afshari
77. 3-2 Fredrik Furst
79. Varning: Sammi Davis
93. Varning: Edwin Dellkrans
93. Varning: Edvard Carrick
93. Varning: Yonis Shino

90+3. Slut

Laguppställning.
Emil Blomberg
———————
Kevin Westlind (84), Ludvig Nicklasson (ht), Alfie Göransson (k), Johannes Danho
———————
Tyson Afshari (Ut 63, In 83)
———————
Henry Hertzman, Charlie Swartling (Ut 83, In 90), Josef Keyrouz (24), Seif Ali Hindi (90)
———————
Fredrik Furst

Ersättare: Nathan Hernandez Öhrn (In 24, Ut 83), Filip Ivarsson (ht), Elias Rigö (63), Ebbe Wingemark (83), Mohamad Dana (84) och Theo ErikssonÖSKs återstående matcher.
221015. Örebro SK – Västerås SK
221022. Degerfors IF – Örebro SK
221030. Örebro SK – IFK Stocksund

ÖSKs motståndare i toppstriden har i allmänhet enklare motstånd i de sista omgångarna. En match som kan bli viktig eller till och med avgörande för toppstriden är mötet mellan Västerås SK och Degerfors i den sista omgången.

För ÖSK gäller att seger i nästa match på hemmaplan mot Västerås SK innebär serieseger med två omgångar kvar. Förlust mot VSK, som besegrade ÖSK i våras, innebär att det blir jämnt och ovisst ända tills dess att den sista bollen sparkats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.