Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Storförlust då serien avslutades

Det blev en avslutning i moll då ÖSKs damer igår besökte Ljungskile för årets sista seriematch. Hemmalaget tog resolut tag om initiativet och hade redan efter en kvart skaffat sig ett 3-0 överläge. Inte för att resultatet på det stora hela betydde mer än att Ljungskile tog sig förbi ÖSK från tredje- till andraplatsen i den slutliga tabellen.

Till ÖSKs försvar får väl sägas, att det var ett något urholkat lag som gjorde resan till Bohuslän. Försvarssidan såg långt ifrån normal ut och på bänken fanns det inte så mycket att välja bland. Spelartruppen glesas ut under höstarna – det är inte första gången jag noterat detta.

ÖSKs målsättning inför säsongen var serieseger och därmed en kvalplats till Elitettan. Ett mål som laget inte nådde och lika bra var nog det. Det fattas fortfarande en hel del för att laget och truppen skall kunna hävda sig i den högre halvprofessionella serien.

Med tanke på ÖSKs numera utsatta ekonomiska läge är det tveksamt om resurserna finns för den satsning som skulle ha behövts för att försvara en plats i den näst högsta damserien. Nu blir det för nästa år i stället spel i en betydligt mer vässad div 1-serie, dit de bästa lagen från årets seriespel kvalificerat sig. En betydligt bättre spelmiljö för ett lag med ambitionen att ta sig till Elitettan och att sedan etablera sig på den nivån.

ÖSK: Tung förlust i årets sista matchMatchfakta.
08. 1-0 Julia Jonasson
11. 2-0 Julia Jonasson
14. 3-0 Wilma Wester
49, Varning: Caroline Zandén
50. 4-0 Julia Jonasson
56. Varning: Sara Sandberg
64 Spelarbyte: In: Alva Holmqvist, Ut: Alicia Wood
69. 5-0 Julia Jonasson
74. Spelarbyte: In: Lisa Aronsson, Ut:Maria Lena Ásgeirsdóttir
76. 5-1 Emilia Andersson
86. 6-1 Ida Vallenius

Laguppställning.
Jennifer Pelley
Caroline Zandén (k), Olivia Stråle, Alicia Wood (64)
– – – – – – – – – –
Agnes Andersson, Anna Meijer
– – – – – – – – – –
Emelie Alfredsson, Cornelia Karlsson, María Lena Ásgeirsdóttir (74), Emilia Andersson
– – – – – – – – – –
Sara Sandberg

Ersättare: Alva Holmqvist (64), Lisa Aronsson (74), Ebba Lundqvist.


Slutställning.


Degerfors följer alltså med till nya div 1, medan Hallsberg får ta ett steg nedåt i seriesystemet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *