Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr. Fortsättning följer i fyran

ÖSK Söders herrar säkrade idag på bortaplan och övertid fortsatt spel i div 4. I säsongens sista match på Björkvallen i Latorp avgjorde Ramil Ghreibo med sitt mål med minutnoteringen 90+1. gav Söder den seger som behövdes för att laget skulle kunna avlägsna sig från nedflyttningskvalstrecket. Nedanför detta hamnar i stället dagens motståndare från Latorp efter det att Marieberg kunde fullborda sin säsongsslutspurt med en storseger över ett (förmodligen omotiverat) Nora.

Matchfakta.
35. Varning: Johan Israelsson
60. 1-0 Filip Palm
77. 1-1 Självmål
90+1. 1-2 Ramil Ghreibo
90+1. Varning: Ramil Ghreibo

Startade gjorde: Andreas Lundgren (mv), Carl Henning, Viktor Lindqvist, Emanuel Hannason, Rabi Mourad, Gustav Edqvist, Basel Gorgis, Ramil Ghreibo, Christoffer Skoog, August-Petter Ernst och Dana Kuhi (k).
Ersättare: Karzan Hassan, Hampuz Cederlind (mv) och Timmoty Oddi.

Ghreibo blev för övrigt även överlägsen skytteligavinnare med 21 gjorda mål på 21 matcher.


Serien är nu som sagt färdigspelad. Steget till till div 3 tar Adolfsberg (tränad av Sebastian Heimeryd, vilket säkert gläder hans ledare från åren i ÖSK Ungdom). På kvalplatsen 10 poäng längre ner återfinns Sturehov, som alltså får en möjlighet att kvala sig till en div 3-plats. Men det brukar vara svårt att vinna den kvalserien. Ner till fyran från trean kommer Rynninge IK att sjunka. Tungt för den klubben som för några år sedan spelade i div 1.

Nerflyttade från div 4 blir Scandinavian FC och IFK Örebro. På kvalplatsen neråt hamnade som sagt Latorp efter Ghreibos sena mål. Kvalmotståndare blir Sköllersta eller Glanshammar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.