Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Sjätte raka

ÖSKs damlag har onekligen haft en stark höst. I gårdagskvällens match mot Karlstadslaget Hertzöga BK kunde laget boka in sin sjätte vinst i en dominerande vinstsvit (målskillnaden är 30-4 på de sex matcherna). Imponerande, men förmodligen otillräckligt för att komma ikapp Rössö, som ju ligger fem poäng före med 2 matcher kvar att spela.

Hertzöga är ett lag som ÖSK har mött en hel del under senare år. Oftast en besvärlig motståndarnöt att knäcka. I junimatchen på bortaplan blev det förlust med 1-0. Men den här kvällen gick det ovanligt lätt för det svartvita laget. Två mål i vardera halvleken, inga insläppta och med alla ersättare inbytta under matchavslutningen visade ÖSK den klasskillnad som (för tillfället) råder mellan lagen.

Gästernas tränare var efter matchen mycket storsint och tyckte att ÖSK nog är seriens bästa lag. Matchresultatet låg närmare 5-0 än 4-1 tyckte han vidare, samtidigt som han ansåg att domartrion under ledning av Namik Idrizovic skött sig mycket bra.

ÖSK: Tre poäng på hemmaplan
Hertzöga BK: Tungt tungt tungt…
NA: Klar seger för ÖSK

Matchfakta.
29. 1-0 Cornelia Karlsson
28. 2-0 Matilda Wennberg
51. 3-0 Emelie Alfredsson
64. 4-0 Sara Sandberg
69 Spelarbyte. In: Inda Dervicevic, Ut: Sara Sandberg
69 Spelarbyte. In: María Lena Ásgeirsdóttir, Ut: Isabelle Fredriksson
75. Spelarbyte. In: Alicia Wood, Ut: Matilda Wennberg
75. Spelarbyte. In: Ebba Mannfolk, Ut: Emilia Andersson
80. Spelarbyte. In: Lisa Aronsson, Ut: Agnes Andersson
90+1. Slut

Laguppställning.
Jennifer Pelley
– – – – – – – – – –
Olivia Stråle, Caroline Zandén (k), Anna Meijer
– – – – – – – – – –
Agnes Andersson (81), Matilda Wennberg (76)
– – – – – – – – – –
Emelie Alfredsson, Cornelia Karlsson, Isabelle Fredriksson (69), Emilia Andersson (76)
– – – – – – – – – –
Sara Sandberg (69)

Ersättare: Inda Dervisevic (69), María Lena Ásgeirsdóttir (69), Alicia Wood (76), Ebba Mannfolk (76), Lisa Aronsson (81).

Serien avslutas nästa vecka med en bortamatch mot Ljungskile. En match som kan bli en uppgörelse om andra respektive tredjeplatsen. Under förutsättning att Ljungskile i morgon (som är en söndag) på bortaplan kan besegra Degerfors, vilket inte alls är säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *