Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Två förlorare då ÖSK mötte Elfsborg

ÖSK PA16 var idag i Borås för en avgörande match i de nationella P16-seriernas slutspelsserie. I vågskålen låg en semifinalplats där de allra bästa 16-lagen i Sverige gör upp om SM-titeln. Och det var en välmeriterad motståndare som ÖSK ställdes mot. Elfsborg blev i våras ligacupsmästare i åldersklassen.

Förutsättningarna var enkla. Det lag som vinner matchen skulle (med största sannolikhet) vinna serien och gå vidare till finalmatcherna.

Nu gick det dock inte att skilja lagen åt. Efter att ha hamnat i underläge redan i den 7:e minuten kunde ÖSK kvittera efter dryga timmen på straff. Några fler mål blev det sedan inte utan lagen fick nöja sig med oavgjort och en poäng var. Vilket i sin tur gjorde det möjligt för IFK Göteborg att smita förbi och ta förstaplatsen efter sin seger över BK Häcken. För ÖSKs del var det väl egentligen den till synes ”onödiga” förlusten i och mot Kinna som grusade förhoppningarna på en finalplats.

Trots att man bara var rätt nära att kvalificera sig till finalspelet bör ÖSK vara väldigt nöjda med resultatet av årets nationella P16-spel. ÖSK har genom PA16-truppens resultat kvalificerat klubben till en plats i den P16 Allsvenska som startas upp nästa år. Denna kommer att bestå av tre serier om vardera 10 lag.  I den kommer dock inte de här killarna att få spela. För dem väntar spel i P17-serierna. Först Ligacupen (antar jag) och sedan P17 Allsvenskan.

Matchfakta.
07. 1-0 Elijas Gunnergård Ortan
36. Varning: Mohamad Dana
65. 1-1 Sahal Hussein Mohamud (straff)
85. Varning: Sahal Hussein Mohamud
95. Varning: Leo Saritas Bylund

Startade gjorde: Buster Runheim (mv) (k), Herman Bruhn, Hugo Olander, Elias Wennerlund Aslaksen, Sahal Hussein Mohamud, John Miettinen, Erman Hrastovina, Mohamad Dana, Ebbe Wingemark, Arvid Cervin och Olle Wennerström.
Ersättare: George Issa, Alexander Toma, Elias Pihlström, Ebbot Björkestam, Hasan Dana och Rionaldo Guzman Shojadoost

Till den här matchen hade ÖSK kallat ner några av de spelare som normalt spelar med PA17-truppen. Bland annat de två landslagsspelarna Buster Runheim och Ebbe Wingemark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *