Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Seger på Ekäng för PA17

Söndagens seriematch i P17 Allsvenskan spelades på Ekäng eftersom KIF Örebros damer lagt beslag på Behrn Arena. Mötet med Lunds BK var väl på sätt och vis en sexpoängsmatch som dock utspelades i tabellens mitt. Innan matchen låg Lund tack vare bättre målskillnad något före ÖSK. Efter matchen gjorde de inte längre det.

ÖSK kunde nämligen boka in en storseger med siffrorna 7-2. Så stor var dock inte skillnaden mellan lagen. Men medan ÖSK gjorde mål på många av sina chanser, så gjorde skåningarna inte det. Deras avslut gick antingen utanför eller togs om hand av Buster Runheim i ÖSKs mål. ÖSK fick dessutom en bra start på matchen med ett tidigt mål efter bara några minuter samt så småningom ett mycket försmädligt mål (motlägg då målvakten skulle sätta bollen i spel) efter halvtimmen.

Men ÖSK gjorde en riktigt bra match med snabba och välriktade anfall. Oftast med tremålsskytten Mohammed (för dagen som anfallare) inblandad på ett eller annat sätt.

Bra insatser i ÖSK tyckte jag att målvaktslöftet Buster Runheim, kloka mittbacken Noel Stenlund, playmakern Elliot Lindström och givetvis tremålsskytten Mohammed Dana gjorde. Dana hade för övrigt även några målgivande passningar. Erman Hrastovina, som gör så många mål i PA16, byttes in mot slutet av matchen och hann med att göra två mål mot ett motståndarlag som vid det laget såg rätt resignerade ut. (De målen hade han nog inte fått göra i första halvlek).

Tränarkommentar.
Väldigt nöjd över spelarnas insats. Vi hade under träningsveckan jobbat mycket med att vara tydligare i vårat anfallsspel Det fick vi verkligen se. Starkt av oss att göra 7 mål mot ett klurigt motstånd
Pontus Björkman
Huvudtränare PA17

Matchfakta.
02. 1-0 Mohamad Dana
09. Varning: John Lindhé Rehn
14. 2-0 Linus Alperud
30. 3-0 Mohamad Dana
55. 3-1 Neo Andersson
59. Varning: Ebbe Wingemark
61. 4-1 John Lindhé Rehn
75. 5-1 Mohamad Dana
77. Varning: Mio Sörling
86. 6-1 Erman Hrastovina
88. 7-1 Erman Hrastovina
90. 7-2 Tim Alfredsson

Laguppställning.
Buster Runheim
John Lindhé Rehn (k, 61), Noel Stenlund, Lowe Astvald, Mio Sörling (83)
Wessam Dukhan (75)
Linus Alperud (70), Elliot Lindström, Adam Al Hamad Eriksson, Ebbe Wingemark
Mohamad Dana

Ersättare: Melker Birgersson (mv), Lukas Bäckman (61), Erman Hrastovina (70), Óli Melander (75), William Andersson (83).

ÖSK fortsätter sitt seriespel mot ytterligare en långväga motståndare. Trelleborgs FF kommer till Örebro nästa söndag och möter då ÖSK på Mellringe IP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.