Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK möter Dalkurd

I eftermiddag klockan 14:00 möter ÖSK Dalkurd i en bortamatch i U21-serien. ÖSK har kallat ett förhållandevis starkt lag till matchen.

Från A-truppen: Daniel Strindholm (mv), Daniel Björnquist, Ludvig Nicklasson, Erik Björndahl, Jake Larsson,, Alfred Olaniyan, Malïk Mokédé, Elias Barsoum och Jonathan Johnsson
Från PA19: Melker Birgersson (mv), Charlie Swartling, Josef Keyrouz, Henry Hertzman, Tyson Afshari, Robin Hadad, Alfie Göransson och Seif Ali Hindi.

Jag tycker mig kunna skönja ett byte av uttagningsfilosofi sedan Järdler tog över huvudtränaransvaret. Axel Kjäll lät väldigt sällan spelare från A-truppen delta i de här matcherna. Tanken bakom detta verkar ha varit att till varje pris undvika att störa träningsupplägget för A-truppen. Järdler däremot låter i högre grad bänkspelarna få speltid i U21-serien, även om detta innebär att det blir något av ett hack i A-truppens träningsupplägg.

Spelarna från Akademin spelade veckans seriematch så sent som i lördags. Motståndet var dock av det beskedligare slaget och matchen slet förmodligen inte så hårt. Dessutom blir det väl bara fråga om inbyten för de flesta av dem eftersom det är så många spelare från A-truppen som ingår i matchtruppen. Det borde väl i första hand vara mittbackarna Alfie Göransson och Josef Keyrouz som är aktuella för spel från start.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.