Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Seger i Vänersborg

ÖSKs damlag mötte igår Vänersborg FK på bortaplan i damernas div 1-serie. På papperet en ”enkel” match eftersom hemmalaget återfinns längst ned i serietabellen med endast 7 poäng från de 11 matcher laget spelat. Något som ÖSK möjligen tagit höjd för av laguttagningen att döma.

I verkligheten blev det nog lite mer spännande än vad ÖSK hade hoppats på. Vänersborg reducerade första halvleks ÖSK-ledning på 3-1 tidigt i den andra halvleken. Den knappas uddamålsledningen stod sig sedan under hela den ordinarie matchtiden. Det verkar ha varit nog lite nervöst i ÖSK-lägret som gjorde några defensiva byten under halvleken för att säkra de tre poängen.

Positivt att ta med sig från matchen var att Alva Holmqvist, som nyligen flyttades upp från ÖSK Ungdom, spelade från start i den krävande rollen som balanserande mittfältare. Hon fick mer än en timmes speltid innan hon byttes ut mot den betydligt mer rutinerade Matilda Wennberg. De två tvåmålsskyttarna Maria Lena Ásgeirsdóttir och Cornelia Karlsson skall väl också nämnas.

ÖSK: Tre poäng i Vänersborg

Matchfakta.
11. 0-1 Maria Lena Ásgeirsdóttir
29. 1-1 Isa Thor Ström
32. 1-2 Maria Lena Ásgeirsdóttir
41. 1-3 Cornelia Karlsson
46. Spelarbyte: In Nora Kärnestedt, Ut Tilde Arvidsson
53. 2-3 Isa Thor Ström
67. Spelarbyte: In Matilda Wennberg, Ut Alva Holmqvist
79. Spelarbyte: In Isabelle Fredriksson, Ut Sara Sandberg
80. Spelarbyte: In Ebba Mannfolk, Ut Maria Lena Ásgeirsdóttir
87. Spelarbyte: In Linnéa Forsström, Ut Agnes Andersson
90+4. 2-4 Cornelia Karlsson


ÖSKs laguppställning.
Stina Mannfolk
Caroline Zandén (k), Anna Meijer, Olivia Stråle
– – – – – – – – – –
Agnes Andersson (87) , Alva Holmqvist (67)
– – – – – – – – – –
Emelie Alfredsson, Cornelia Karlsson, María Lena Ásgeirsdóttir (80), Sara Sandberg (79)
– – – – – – – – – –
Emilia Andersson

Ersättare: Matilda Wennberg (67), Isabelle Fredriksson (79), Ebba Mannfolk (89), Linnéa Forsström (87) och Alicia Wood.

Att serieledarna från IK Rössö bara fick oavgjort mot Trollhättans FK krympte serieledarnas försprång till 5 poäng. Fortfarande lite väl mycket för ÖSK att hämta in under de återstående fyra omgångarna.

Däremot blev det väl nästan i praktiken klart att ÖSK kommer att vara ett av de fem lagen som är säkrade spel i en av de nybildade div 1-serierna nästa säsong. Lödöse Nygårds förlust mot Ljungskile innebär att ÖSK nu har en marginal på åtta poäng (samt en avsevärt bättre målskillnad) i sin favör när det bara återstår fyra omgångar att spela.

ÖSK-damernas nästa match spelas på GPP IP den 17 september. Då är det Säffle SK som kommer till Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.