Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Poängtapp i Djursholm

För andra matchen i rad fick ÖSK PA19 nöja sig med ett oavgjort resultat. Förra helgen var Vasalund för starka – den här gången kunde en rätt utglesad trupp inte besegra FC Djursholm utan fick nöja sig med ett oavgjort resultat. Till saken hör dock att ÖSK fick lov att spela så gott som hela andra halvlek med endast 9 utespelare efter det att ÖSK fått Emil Blomberg utvisad.

Med bara två avbytare i truppen och utan någon andramålvakt på bänken verkar det ha varit Josef Keyrouz som fick ta över som sista utpost. Det gjorde han rätt bra eftersom han bara släppte in ett mål. På straff dessutom – en straff som han förmodligen själv orsakat eftersom han fick en varning vid tidpunkten för straffen.
Tränarkommentar.
En match med två ansikten. I första halvlek har vi mycket boll utan att skapa så mycket, medan Djursholm hotar på omställningar. I andra får vi en utvisning som gör att Djursholm tar över. Vi får flera omställningar och chanser som hade kunnat avgöra matchen. Spelarna visar bra karaktär genom hela matchen.
Rickard Torstensson
Huvudtränare PA19

Poängförlusten innebär att ÖSK och Västerås (om de vinner idag) är uppe på samma poäng. ÖSK har dock överhand tack vare sin överlägsna målskillnad.
Tillägg. Väserås vann dock inte utan blev oväntat slagna av IFK Haninge. Så ÖSK behåller sin tvåpoängsledning i täten.

Matchfakta.
1-0 Nicolas Aibueku Salazar
21. 1-1 Robin Hadad
32. Varning: Modou Tunkara
41. 1-2 Fredrik Furst
50. Utvisning: Emil Blomberg
74. 2-2 Modou Tunkara (straff)
75. Varning: Josef Keyrouz
92. Varning: Dennis Skenarbrink

Startade gjorde: Emil Blomberg (mv), Kevin Westlind, Nathan Hernandez Öhrn, Henry Hertzman, Josef Keyrouz, Charlie Swartling, Tyson Afshari, Robin Hadad, Filip Ivarsson, Alfie Göransson (k) och Fredrik Furst

Ersättare: Gustav Attås och Elias Rigö

ÖSK spelar sin nästa match på lördag. Då kommer jumbolaget ÄngbyIF till Behrn Arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.