Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Tristan Hedman lämnar ÖSK för AC Monza

ÖSK meddelade idag, att Tristan Hedman lämnar klubben för att i stället representera den italienska klubben AC Monza. Den nyuppflyttade klubben kommer i år för första gången i sin historia att spela i den högsta italienska ligan. Men det är knappast dit utan till något av juniorlagen som Hedman flyttar.

Hedman dök lite förvånande upp i våras utan att tidigare haft någon kontakt med klubben. Han har inte varit en ordinarie startspelare i PA19-laget utan fått nöja sig med fyra matcher från start.

I Lagstatistiks sammanställning finns det angivet ett antal matcher där han haft en plats på bänken utan att ha blivit inbytt. Detta är dock felaktigt. De officiella matchrapporterna från SvFF, där Lagstatistik hämtar sina uppgifter, anger nämligen inte spelarbyten i akademiserierna. I själva verket har Hedman säkert blivit inbytt i så gott som samtliga matcher där han började på bänken.

Att han nu får en klubbyte till Italien kan knappast bero på hans prestationer i ÖSK. Det är nog snarare så (gissar jag) att det är hans pappa som fixat platsen.

ÖSK: Tristan Hedman klar för AC Monza
Lagstatistik: Tristan Hedman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.