Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Storseger mot Hallsberg

ÖSKs damer gjorde vad som behövdes mot IFK Hallsberg och dessutom lite till. Efter en trevande inledning så öppnades Hallsbergs försvar upp efter 27 minuter då Emilia Andersson gjorde mål på hennes fjolårslagkamrater. Där sprack gästernas försvar upp med besked för 10 minuter senare var ställningen 4-0 till ÖSK efter ett självmål, samt ytterligare ett mål av Emilia Andersson och ett av Emelie Alfredsson.

I andra halvlek kunde sedan Isabelle Fredriksson öka på till 5-0 från sitt önskeläge med utgångspunkt med ryggen mot mål. Målgörandet avslutades sedan av Matilda Wennberg som nickade in en hörna vid bortre. Även om det var det sjätte målet såg hon väldigt glad ut – fullt förståeligt efter den långa skadefrånvaro hon haft.

ÖSK startade med målvaktadebutanten Stina Mannfolk och gav även ungdomarna på bänken en möjlighet och känna på div 1-spel. Det mesta flöt på bra i ÖSK den här kvällen, men skall man dela ut några extra pluspoäng vill jag göra det till det extremt passningssäkra eskilstunaförvärvet Linnéa Forsström, som spelar vänstermittback i en trebackslinje som om hon aldrig gjort något annat. Men det har hon ju – hon är ju egentligen central mittfältare. Dessutom gillar jag Emelie Alfredsson som alltid gör det bra på högerkanten – både defensivt och offensivt. Att hon ”fick” göra ett mål och dessutom var passningsleverantör till självmålet gjorde ju inte saken sämre. Kvicka Emilia Andersson som haft det tungt under några matcher hittade rätt i målprotokollet igen. Förhoppningsvis kan hon konservera sin nyfunna målform till nästa match.

ÖSK: Derbyseger på hemmaplan
NA: Debut efter två år – höll nollan direkt
NA: Höjdpunkter (målen)


ÖSKs laguppställning.
Stina Mannfolk
Caroline Zandén (k), Anna Meijer, Linnéa Forsström
Agnes Andersson (85), Matilda Wennberg
Emelie Alfredsson (67), Cornelia Karlsson, Isabelle Fredriksson (67), Sara Sandberg (67)
Emilia Andersson (79)

Ersättare: Malvina Pettersson (mv), Ebba Mannfolk (67), Olivia Stråle (67), María Lena Ásgeirsdóttir (67), Inda Dervisevic (79) , Alva Holmqvist (85) och Ebba Lundqvist.

Matchfakta.
27. 1-0 Emilia Andersson (Cornelia Karlsson)
32. 2-0 Självmål (Emelie Alfredsson)
35. 3-0 Emelie Alfredsson (Cornelia Karlsson)
37. 4-0 Emilia Andersson (Emelie Alfredsson)
53. 5-0 Isabelle Fredriksson (Emilia Andersson)
55. Varning: Sara Sandberg
63. 6-0 Matilda Wennberg (nickmål på Sara Sandbergs hörna)

Nästa match spelas på bortaplan mot Degerfors kl. 17:00 den 3 september (som är en lördag).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.