Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Förlust i Herrljunga

IK Frisco på bortaplan borde väl ha varit en överkomlig motståndare kan man tycka. I vårens hemmamatch vann ÖSKs damer med 6-0 och ÖSK kom till spel efter en moralstärkande seger över Lödöse Nygård som innan den matchen låg tvåa.

Men fotboll är ju fotboll och dessutom är bollen rund. I den här matchen var det ÖSK som fick jaga. Tre gånger tog hemmalaget ledningen och tre gånger lyckades ÖSK kvittera. Den sista gågen med fem minuter kvar att spela. Ett presumtivt segermål hade ÖSK därefter inne. Enligt twitterflödet en boll som tog i målställningens hjul – något av en fotbollsklassiker. ÖSK skjuter in den igen men domaren som uppenbarligen inte haft situationen under kontroll dömer nedsläpp. Under ordinarie matchtid hinner ÖSK dessutom att se ett målförsök ta i ribban. Varpå Frisco på övertid tilldöms en straff som de gör mål på. Ridå och en 4-3 förlust.

Tja, det var väl en sådan där match, men jag kan ändå inte låta bli att undra hur det kan komma sig att det här laget som inför matchen bara släppt in 11 mål på 14 matcher plötsligt släpper in fyra – mot ett lag som i alla fall enligt serietabellen inte ens är särskilt bra.

ÖSK: Tung förlust på bortaplan
ÖSK: Twittertråd från matchen.


Matchfakta,
15. 1-0 Linda Philipsson (nickmål)
27. 1-1 Sara Sandberg
28. 2-1 Cecilia Thörngren
35. Varning: Caroline Zandén
51. 2-2 Emilia Andersson
77. 3-2 Ida Martinsson
85. 3-3 Emelie Alfredsson
90+1. 4-3 Alexandra Schwartz (straff)

Laguppställning.
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Caroline Zandén (k), Anna Meijer, Olivia Stråle (58)
Agnes Andersson . Matilda Wennberg (75)
Emelie Alfredsson, Cornelia Karlsson (87), Isabelle Fredriksson, Emilia Andersson (75)
Sara Sandberg

Ersättare: Linnéa Forsström (58), Lisa Aronsson (75), Ebba Mannfolk (75), María Lena Ásgeirsdóttir (87), Sabina Grabus , Inda Dervisevic och Alicia Wood.I nästa omgång tar ÖSK på fredag emot IFK Hallsberg på sin hemmaplan GPP IP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.