Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: PA19 försvarade serieledningen i Borlänge

ÖSK PA19 var idag i Borlänge där de mötte IK Brage i en match i P19 Superettan. ÖSK har en knapp ledning i sitt försvar av den förstaplats som innebär uppflyttning till den högsta juniorserien nästa år. Det största hotet för tillfället kommer från Västerås som just nu ligger sex poäng efter, men som har en match mot bottenlaget Boden kvar att spela i den här omgången.

Så det vara vinst som gällde i dagens match. En vinst som inte verkar ha varit helt självklar. Av rapporterna i appen Min Fotboll var det jämnt spel i den första halvleken och mållöst efter den första halvleken.

Filip Ivarsson gav sedan sitt lag ledningen efter knappa timmen. Efter det flyttade Brage fram sina positioner och tog över initiativet.

Med knappa 10 minuter ropar Rickard Torstensson till sitt lag att ta det försiktigt och inte riskera en omställning (Min Fotboll). Varpå Robin Hadad assisterad av Nathan Hernandez Öhrn kontrar in det avgörande målet.

Tränarkommentar.
Vi tar en stabil seger borta mot IK Brage där vi kontrollerar matchen mot ett lågt stående motstånd. Jag tycker vi visar upp ett bra tålamod men önskar lite mer genombrottskraft i sista tredjedelen. I försvarsspelet så klarade vi deras omställningar på ett bra sätt.
Rickard Torstensson
Huvudtränare PA19


Matchfakta.
57. 0-1 Filip Ivarsson
78. Varning: Tristan Hedman
80. Varning: Benjamin Björkman
86. 0-2 Robin Hadad (Nathan Hernandez Öhrn)
90. Varning: Gustav Attås

Startade gjorde: Emil Blomberg (mv), Kevin Westlind, Nathan Hernandez Öhrn, Henry Hertzman, Josef Keyrouz, Charlie Swartling, Robin Hadad, Gustav Attås, Filip Ivarsson, Alfie Göransson (k) och Fredrik Furst.
Ersättare: Tristan Hedman, Lowe Astvald, Elias Rigö och Melker Birgersson (mv)

I nästa omgång möter PA19 på lördag Vasalund i en hemmamatch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.