Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Förlust i Svenska Cupen

I den uppmärksamhetsskugga som ÖSKs bortamatch igår mot Öster kastade, spelade ÖSKs damer en match i andra omgången av Svenska Cupen. Motståndare var (som så många gånger tidigare i den här tävlingen ) Rävåsens IK.

Karlskogalaget fick en gratisplats i Elitettan efter den förra säsongen men väl där har det varit ytterst klent med poängskörden. Efter 16 matcher har de bara skrapat ihop 4 poäng och är i praktiken redan klara för nedflyttning. Intressant alltså för ÖSK med ambitionen att ta steget upp till Elitettan att få mäta sig med ett lag som inte är tillräckligt bra för att kunna hänga kvar i den serien.

Det gick väl så sådär kan man tycka om man vill vara snäll och inte alls om man inte vill det. Värmlänningarna vann matchen med 4-1 efter en någorlunda jämn första halvlek och en sämre insats efter paus. ÖSK matchade förvisso inte sitt allra bästa lag – några av de tongivande spelarna saknades i startuppställningen, men ett hyfsat bra lag kunde man ändå komma till spel med. Man får nog lov att konstatera att vägen till att bli ett etablerat lag i Elitettan fortfarande ter sig väldigt lång.

Rent planeringsmässigt är nog elimineringen från cupen inget man sörjer speciellt mycket över. De här cupmatcherna har ju nästan alltid en tendens att hamna på ett sådant sätt att de stökar till det för den övriga verksamheten.

ÖSK: Utslagna ur Svenska Cupen efter förlust mot RIK Karlskoga

Matchfakta.
34. 0-1 Ida Lilja
64 Varning: Maria Ásgeirsdóttir
67. 0-2 Nathalie Bergman
73. 0-3 Sara Öjebo
80, 1-3 Sara Sandberg
86. 1-4 Nathalie Bergman

Laguppställning.
Rebecka Ayranci Dahlberg
Olivia Stråle, Anna Meijer, Linnéa Forsström
Agnes Andersson (k), Lisa Aronsson (55)
Emelie Alfredsson (79), María Lena Ásgeirsdóttir, Emilia Andersson , Ebba Mannfolk (84)
Inda Dervisevic (F17, 55)

Ersättare: Stina Mannfolk (mv), Isabelle Fredriksson (55), Sara Sandberg (55), Alicia Wood (79) , Sabina Grabus (84), Matilda Wennberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.