Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Lödöse Nygård fick bita i GPPs gräs

Efter den lite onödiga förlusten mot Trollhättans FK förra helgen var det igår dags att ta revansch (på sig själva) då tabelltvåan Lödöse Nygård kom till Örebro och GPP IP.

Jämfört med förra helgens match kunde ÖSK ställa upp med två nyförvärv och en välkommen startspelare på mittfältet. Anna Meijer återbördad till hemmaplan efter en halv säsong i Stockholmstrakten tillsammans med det nytecknade Eskilstunaförvärvet Linnéa Forsström fick lite överraskande ta hand om två av de tre mittbacksplatserna. Båda ”är” ju egentligen mittfältare, men på mittfältet var det fullt i och med att Matilda Wennberg äntligen efter långvariga skadeproblem kunde göra en efterlängtad omstart.

ÖSK tog en snabb ledning redan efter lite drygt 10 minuter då Sara Sandberg slog en hörna direkt i mål. Det var allt som det blev i målväg i den hör matchen. Inte för att det saknades målchanser. Båda lagen hade möjligheter som man på ett eller annat sätt misslyckades med att förvalta. Det var väl hemmalaget som misslyckades mest i det avseendet, men även gästerna hade några bra chanser.

På det hela taget verkade dock ÖSK ha rätt bra koll på läget även om som bekant allt kan hända då ledningen inskränker sig till ett mål. Riktigt nervöst blev det dock inte förrän i slutminuterna då Lödöse Nygård flyttade fram allt de hade och med sina stora spelare skapade ett ordentligt tryck mot ÖSKs försvarsområde. Att matchen gick till åtta minuters tilläggstid (skadekänningar, spelarbyten och vattenpaus) gjorde givetvis inte nervositeten mindre. Men ÖSK stod emot trycket och kunde bärga en välbehövlig trea.

Den här serien är ju lite märklig. Inte nog att att ÖSK jagar en förstaplats (efter det att Degerfors förra helgen besegrade serieledarna från Rössö). Det är minst lika viktigt att titta neråt för att vara säkra på att ligga på rätt sida serieomläggningsstrecket i mitten av tabellen. Där är det tätt packat med lag och det är bara några få poäng som skiljer de flesta lagen på den övre halvan. Därför var dagens vinst extra välkommen.

ÖSK: ÖSK-seger efter Sandbergs hörnmål
ÖSK: Rebecka Ayranci Dahlberg och Linnéa Forsström efter matchen (video).
NA: ÖSK vann toppmötet – i Meijers återkomst


Matchfakta.
12, 1-0 Sara Sandberg (hörna direkt i mål)

Laguppställning.
Rebecka Ayranci Dahlberg
Caroline Zandén (k), Anna Meijer, Linnéa Forsström
Agnes Andersson, Matilda Wennberg (64)
Emelie Alfredsson, Cornelia Karlsson (64), Isabelle Fredriksson (95), Emilia Andersson (84)
Sara Sandberg

Ersättare: Stina Mannfolk (mv), Ebba Lundqvist (64), Lisa Aronsson (64), María Lena Ásgeirsdóttir (84), Ebba Mannfolk (95), Sabina Grabus och Olivia Stråle

På tisdag tar ÖSKs damer emot Rävåsens IK i en match i tredje omgången av Svenska Cupen.
Nästa seriematch spelas på bortaplan mot IK Frisco.


Detta gäller för den kommande serieomläggningen.
Lag 1 i årest serie kvalspelar till Elitettan, som tidigare. De sex sista lagen (lag 7–12) i varje serie flyttas ned till Division 2. Lag 6 kvalspelar för att stanna kvar i Division 1 2023. Div 1 kommer från och med 2023 att bestå av tre serier med vardera 14 lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.