Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: ÖSK möter Yxhults IK

I kväll spelar ÖSK kvartsfinal i seniorernas DM-turnering. Spelplatsen är är Hällabrottets IP, som för tillfället bär namnet Moaballen efter en av klubbens sponsorer.

Till matchen har ÖSK kallat ett blandat lag bestående av spelare från A- och PA19-trupper.

ÖSKs matchtrupp (19 spelare).
Från A-truppen (8 spelare): Daniel Strindholm (mv), Jonathan Johnsson, Axel Oskar Andresson, Benjamin Hjertstrand, Fabio de Sousa Silva, Elias Barsoum, Olatomi Alfred Olaniyan och Malik Mokédé
Från P19 (11 spelare): Emil Blomberg (mv), Alfie Göransson, Kevin Westlind, Josef Keyrouz, Henry Hertzman, Filip Ivarsson, Gustav Attås, Fredrik Furst, Charlie Swartling, Robin Hadad och Tristan Hedman.

Lagen möttes i DM år 2016 i en match som inte enbart erbjuder positiva minnen (om man har ÖSK som favoritlag). Då fick ÖSK åka hem efter en oväntad förlust. Yxhult gjorde mål på sina bonusstraffar och ledde matchen med 3-0 då själva spelet började. ÖSK lyckades helt planenligt pillra in tre mål under den första halvleken och allt såg upplagt för en överkörning av hemmalaget i den andra. Så gick det dock inte. Yxhult höll emot och det blev inga fler mål under ordinarie matchtid. Mötet fick avgöras genom straffläggning och i det var Yxhult det bättre laget.

Sedan förra gången lagen möttes har Yxhult tagit några steg uppåt i seriesystemet och återfinns i dagsläget som det bästa ÖLFF-laget i div 2. Laget ligger på fjärde plats och har bara tre poäng till kvalplatsen för div 1-spel.


I kväll spelar ÖSK även en U21-match på bortaplan mot AFC Eskilstuna. På Instagram skriver ÖSK att man kommer att sända ett ungt akademilag till den matchen. Det lär väl bli ett kombinationslag från P17 och P16 med tanke på vilka spelare från akademin som reser till Hällabrottet. Förhoppningsvis går tankegångarna på ett liknande sätt hos AFC Eskilstuna. Klubbarna brukar ha en avstämning om lagstyrkan i fall som detta.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.