Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Seger för PA16 i Eskilstuna

ÖSK PA16 besegrade hemmalaget AFC Eskilstuna med 2-0 i eftermiddagens match i den nationella serien. En viktig seger för ÖSK som för tillfället håller en av de tre platser som ger spel i en av de tre nya P16-allsvenska serierna nästa år.

Enligt kommentarsflödet i appen Min Fotboll var segern kanske inte så säker som siffrorna indikerar. AFC tilldömdes nämligen två straffsparkar vilka båda brändes eller räddades av ÖSKs nya målvakt Adrian Gavelin (från Sturehov) som gjorde sin första match för sitt nya lag.

Tränarkommentar.
Vi tar taktpinnen från minut ett och ställs mot ett lågt stående försvar. Bitvis haltande speluppbyggnad, men vi tar oss ändå till många kvalitativa målchanser. Bör ha bättre skärpa i sista tredjedelen. Skönt med tre poäng och vind i seglet efter uppehållet.
Hampus Nylin
Huvudtränare PA16

Matchfakta.
35. Varning: Lucas Malmberg
47. 0-1 Elias Pihlström
75. Varning: Alex Rabenson
80. 0-2 Rionaldo Guzman Shojadoost
82. Varning: Adrian Gawelin

De 11 som startade: Adrian Gawelin (mv), George Issa, Zlatan Krak, Elias Pihlström, John Miettinen, Erman Hrastovina, Rionaldo Guzman Shojadoost, Ludwig Flink, Herman Bruhn, Arvid Cervin (k) och Olle Wennerström.

Ersättare: Axel Kylborn, Alexander Toma, Elias Wennerlund Aslaksen, Aldin Kurto Dautovic och Ebbot Björkestam.

ÖSKs nästa match är lokalderbyt mot BK Forward den 14 augusti. Det blev oavgjort i den första matchen, så man skall nog inte underskatt vad Forward kan stälal till med i sina bästa stunder. I veckan som var spelade de för övrigt oavgjort med Västerås SK. Ett resultat som i hög grad gynnade ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.