Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Elfsborg besegrade av PA17

Elfsborg mardrömsmotståndare.
IF Elfsborg har genom åren varit något av en mardrömsmotståndare för ÖSK-akademins lag. Lagen från Borås tillhör i allmänhet den svenska eliten i sin åldersklass. Årets lag i P17-klassen är inget undantag. I Ligacupenens final tidigare i år spelade de oavgjort mot AIK (men fick sig sedan se besegrade i straffsparksläggningen). I vårens möte i Borås besegrade de ÖSK med 6-0. Inte en drömmotståndare med andra ord.

Förutsättningarna för hemmapoäng var därför inte så stora då de besökte Behrn Arena igår med en laguppställning som i princip var identisk med den som spelade ligacupfinalen och som besegrade ÖSK i våras.

Svårt i första halvlek.
Till att börja med såg allt ut att gå enligt besökarnas plan. 1-0 målet trillade in redan efter 12 minuter och det andra efter dryga halvtimmen. Elfsborg pressade högt med flera spelare mot ÖSKs backlinje som hade påtagligt svårigheter att få igång bollen i några vettiga anfall. Besöken på Elfsborgs planhalva var fåtaliga och i allmänhet uddlösa.

Det kändes därför lite överraskande, sett till hur spelet sett ut, när ÖSK kunde reducera några minuter senare. En lös boll i målområdet efter en hörna sparkas i mål av en hemmaspelare (jag kunde inte se vem det var). Trots ytterligare några Elfsborgschanser stod sig resultatet fram till halvtidspausen och ÖSK trots allt kunde gå till vila med lite “häng” på motståndarna.

Kamp för poängen i andra halvlek.
Andra halvleken hann sedan knappt börja innan ÖSK hade kvitterat. Robin Hadad fick slag på en boll i Elfsborgs målområde och kunde utjämna med ett distinkt närskott. Därefter blev nog motståndarna lite försiktigare även om de fortfarande dominerade matchbilden, medan ÖSK hade fullt upp med att försvara sig. Ibland såg det väl lite kaosartat ut i försvaret men uppbackade av den duktige Buster Runheim kunde ÖSK freda sitt mål från ytterligare påhälsning. Jag satt väl mest och hoppades på att man på något sätt skulle kunna hålla ut och i alla fall bärga en poäng – det hade varit en bra prestation.

Hadad avgör.
Varpå Robin Hadad på övertid sedan gör ett sådant där mål som det egentligen inte går att göra. Efter en hörna klackar han i en trängd situation den högt i mål vid bortre. Vild glädje givetvis och ett resignerat gäng besökare som nog försökte under de få minuter som återstod men utan att få till det.

Många bra prestationer.
Även om det fattades en hel del spelmässigt jämfört med motståndarna var detta en utmärkt prestation av laget som för dagen var förstärkt med några spelare som normalt spelar med PA19, men som inte följt med till lördagens match i Boden. Trots ett tidigt underläge gav man inte upp och kunde kämpa in tre stycken mål (alla tre var målområdesmål i lite röriga situationer). Extra plus till Buster Runheim i målet, den oberäkneliga Seif Ali Hindi på mittfältet och givetvis till tvåmålsskytten Robin Hadad.

Tränarkommentar.
Väldigt starkt att klara av att vända ett 0-2 underläge till seger, med det avgörande 3-2 målet i slutminuterna. En svängig match åt båda håll där vi blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Nöjd över spelarnas attityd och vilja att jobba hårt mot ett skickligt topplag, men samtidigt våga ta tag i det egna spelet också.
Pontus Björkman
Huvudtränare PA 17

Matchfakta.
11. 0-1. Enzo Andrén
31. 0-2. Gottfrid Rapp
35. 1-2. Noel Stenlund
48. 2-2. Robin Hadad
66. Varning: Ludvig Richtnér
68. Varning: Josef Keyrouz
73. Varning: Noel Stenlund
90+1. 3-2. Robin Hadad

Laguppställning.
Buster Runheim
John Lindhé Rehn, Noel Stenlund, Lowe Astvald, Herman Bruhn
Josef Keyrouz (k)
Mohamad Dana (79), Óli Melander, Seif Ali Hindi, Ebbe Wingemark (79)
Robin Hadad

Ersättare: Melker Birgersson (mv), Linus Alperud (79), Rionaldo Guzman Shojadoost (79), John Miettinen och Lukas Bäckman.

Även i nästa omgång möter ÖSK en väldigt svår motståndare. Den 7:e augusti reser laget till Malmö för att möta serieledarna från MFF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.