Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK och Sundsvall delade på poängen

ÖSK och GIF Sundsvall möttes igår (som var en lördag) i en U21-match vars speldatum verkar ha varit framtvingad av brist på bra datum. ÖSK ställde upp med ett lag från sin akademi och det gjorde säkert medelpadingarna också. Representationslaget möter Helsingborg i en sexpoängsmatch idag (som är en söndag) och har knappast möjlighet att släppa spelare till något så oviktigt som en U21-match.

ÖSK kom till spel med ett lag som huvudsakligen bestod av spelare från PA19-truppen. Laget kompletterades av spelare från PA16. 17-åringarna har ju spelat Gothia Cup hela veckan och var därför inte tillgängliga för matchspel.

Slutresultatet 3-3 var ÖSK förmodligen inte så nöjda med eftersom laget hade en 3-1 ledning i paus. Men det spelar nog på det stora hela ingen större roll. Viktigare var nog att så smått få igång spelarna efter juliuppehållet. PA19 inleder höstens seriespel med en bortamatch mot Boden nästa helg.


Matchfakta.
26. 1-0 Victor Andersson
31. 2-0 Tristan From Avalon Hedman
33. 2-1 Okänd spelare
45. 3-1 Alfie Göransson
73. 3-2 Adam Mekrami
75. 3-3 Viktor Mattsson

Laguppställning.
Emil Blomberg
– – – – – – – – – –
Kevin Westlind (64), Filip Ivarsson, Alfie Göransson (k), Herman Bruhn (PA16)
– – – – – – – – – –
Tyson Afshari (74, Hammarby P17), Henry Hertzman (60), Nathan Hernandez Öhrn
– – – – – – – – – –
Fredrik Furst, Victor Andersson (64), Tristan Hedman (64)

Ersättare: Elias Wennerlund Aslaksen (60. PA16)), Linus Alperud (64), Robin Damström, (64) Erman Hrastovina (64, PA16 ) och Hugo Olander (74. PA16)
Noterat.Noterat.
Tyson Afshari.
ÖSK hade Tyson Afshari från Hammarby på mittfältet. Det skulle möjligen kunna vara en spelare som är på väg att ansluta till ÖSKs akademi.
Afshari är 17 i år och har meriter från finländska ungdomslandslag. Bland annat två U17-matcher i år.
Ungdomskollen (maj 2021): Tyson Afshari
Fotbolltransfers (augusti 2021): Tyson Ruokonen Afshari testas av Roma

Linus Alperud och Eliot Lindström
Alperud och Lindström var två av lagets mest framträdande spelare förra året. I år har jag inte sett skymten av dem i vare sig laguppställningar eller på planen. Förmodligen beroende på efterhängsna skador.

Nu ser jag att Alperud fanns med på bänken och sedan blev inbytt med halvtimmen kvar av matchen. Lindström var med i den trupp som deltog i Gothia Cup och bör alltså vara skadefri. Om de här två spelarna kommer upp i en spelnivå som motsvarar deras kapacitet kommer ÖSK att ha ett bättre lag i höst än vad de hade under våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.