Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup – Dag 5

Färdigspelat i Göteborg för den här gången. ÖSK hade två elitlag kvar i turneringen med en chans att ta sig hela vägen till en final. Inget av dem lyckades med den bedriften, men de kan ändå se tillbaka på en lyckad turnering med en hel del framgångar.


P17.
ÖSK P17 mötte för tredje gången det här året GAIS (i serie- och cupsepel). Skulle det bli en efterlängtad seger i det tredje försöket? Nej, tyvärr så blev det inte så, även om man var närmare den här gången än i de tidigare två försöken. GAIS vann matchen med 2-1 och kvalificerade sig därmed till B-slutspelsts final. ÖSKs mål, som innebar en kvittering till 1-1, gjordes av Robin Hadad.

Sett till resultaten i den här turneringen kan man väl konstatera, att ÖSK nog hade lite otur när man hamnade i en mycket tuff grupp i det inledande gruppspelet. GAIS är som sagt i final i B-slutspelet och BK Häcken som besegrade ÖSK med 2-1 i gruppen är nu ett av finallagen i A-slutspelet.

Tränarkommentar.
Det är bara att gratulera GAIS för segern. Därefter vill jag börja med att tacka samtliga spelare för deras insatser under veckan. Därefter även tacka alla föräldrar. syskon och kompisar som stöttat oss under veckan. Självklart är det tufft att ta dagens förlust., men det är en del av fotbollen. Killarna kommer att växa av veckans erfarenheter både på och utanför planen. Vi tar med oss många fina minnen frän veckan och går vidare med fullt fokus på seriespelet.

Rafi Isak
Tränare


P15.
Trots en förlust i kvartsfinalen mot (det blivande finallaget) AIK med klara 3-0 kan lag och tränare se tillbaka på turneringen med stolthet och tillfredsställelse. Så gott som alla spelare i ÖSK P15-lag har ännu inte tagit steget över till ÖSKs akademiverksamhet, utan tillhör fortfarande en del av ÖSK Ungdoms mer breddbetanande verksamhet. Trots detta har de visat att de tillhör den absoluta svenska eliten i P15-klassen. Bra jobbat, minst sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.