Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup – Dag 2

Precis som i den första dagen blev det förlust för ÖSK P17 i vad som väl är Gothias huvudklass meden de två P15-lagen båda vann sina matcher och därmde är kalra för en fortsättning i A-slutspelet.


P17 Elit.
Liksom den första dagen blev det förlust för ÖSK P17 mot ett Göteborgslag. Siffrorna förvisso någon bättre men vad hjälper det om man förlorar. Dagens motståndare var BK Häcken och de vann matchen med 2-1.
Ebbe Wingemark kvitterade visserligen Häckens 1-0 ledning i den 48:e minuten, men fem minuter senare kunde Häcken ta ledningen igen (matchtiden är 60 minuter). Till råga på eländet blev ÖSKs målgörare Wingemark utvisad i den andra övertidsminuten.

För ÖSK återstår nu gruppspelsmatchen mot Sogndal Fotball. Norrmännen har spelat jämnt med de två göteborgslagen med en vinst mot GAIS och en förlust mot Häcken. Båda de matcherna slutade 1-0.

Tränarkommentar.
Vi gor en fin prestation mot ett duktigt BK Häcken. Vi kommer till några farliga målchanser som vi tyvärr inte förvaltar idag. Vi är nöjda med prestationen och inställningen frän spelarna. Mycket stolpe ut just nu men det är bara att komma igen.
Rafi Isak
Tränare


P15 Elit.
I P15 – den yngre pojkelitklassen – forsätter ÖSK Ungdoms lag under ledning av Ronny Gustavsson Engdahl at vinna. I går var det Hammarby som förlorade med uddamålet och i dagens match var det Kalmar FFs tur att få se sig besegrade. Trots att ÖSK gick till halvtidsvila med ett 2-0 underläge kunde laget vända på resultatet och vinna med 3-2. ÖSKs målgörare var gårdagens målgörare Zack Bergqvist Westlund samt Georg Issa och Valter Kjäll.

Laget har redan kvalificerat sig för A-slutspelet och möter i morgon Falkenbergs FF. Eftersom laget redan är klart för A-slutspelet finns det då en möjlighet att vila de spelare som känner sig slitna. Att spela 60-minutersmatcher flera dagar i sträck sliter nog på de flesta.


P15 – breddlag.
Turneringens ÖSK-överraskning så här långt får man nog utse breddlaget i P15-klassen till. De besegrade ett mexikanskt lag igår och gjorde idag processen kort mot Ale United (3-0).
ÖSKs mål gjordes av Viggo Tollne, Leo Wärnelid samt en spelare som matchobservatören inte hann med att identifiera.

Laget möter i morgon i en ren gruppfinal Swindon Town. Båda lagen har sex poäng medan de övriga två lagen har noll, så oavsett resultatet i morgon är båda lagen klara för A-slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.