Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup 2022

Idag börjar matcherna i årets Gothia Cup att spelas. ÖSK har lag med i elitklasserna för P17 (Puma Trophy) och P15 (SEF Trophy). Dessutom deltar ett breddlag i pojkarnas P15-klass. Upplägget är det klassiska. Deltagande lag börjar veckan med tre gruppspelsmatcher. De två bästa lagen i varje grupp går vidare till ett A-slutspel. De två sämst placerade gruppspelslagen får ta plats i B-slutspelet.

Puma Trophy
Tränare: Ralf Isak, Felix Möller
Spelartrupp: Melker Birgersson (mv), Buster Runheim (mv, 2006), Cameron Valvee, John Lindhé Rehn, Lowe Astvald, Lucas Bäckman, Mio Sörling, Noel Stenlund, Adam Al Hamad Eriksson, Ebbe Wingemark (2006), Mohamad Dana (2006), William Fredriksson, Arvid Cervin (16), Sahal Hussein Mohamud (2006), Robin Hadad (PA19), Óli Melander (2006), Charlie Swarlting (PA19), Josef Keyrouz (PA19) och Elliot Lindström.

Spelartruppen innehåller både några ”underåriga” (16-åringar alltså) och tre spelare som redan tillhör PA19-truppen.

Gruppspel.
Måndag 18 juli 15:40 ÖSK – GAIS
Tisdag 19 juli 11:20 BK Häcken – ÖSK
Onsdag 20 juli 10:10 ÖSK – Sogndal Fotball

I ÖSKs grupp ingick ursprungligen det nigerianska ”storlaget” Tiki-Taka Academy. De deltar dock inte av någon för mig okänd anledning. Deras plasts har tagits av GAIS.

Både GAIS och Häcken spelar precis som ÖSK till vardags i P17 Allsvenskan Södra. ÖSK har redan mött lagen en gång med en vinst mot Häcken (6-4) och förlust mot GAIS (1-3) som resultat. ÖSK har nu ett betydligt starkare lag med de tre PA19-spelarna, men detsamma kan ju gälla även för motståndarlagen.

Unicoach: Deltagarlista för PUMA Trophy


SEF Trophy.
Tränare: Ronny Gustavsson Engdahl
Valter Kjäll, George Issa (PA16), Svante Widlund, Olle Bergstrand, Noel Gustavsson Engdahl, Benjamin Mujagic, Neo Gerzic, Elis Lundekvam, Dino Gerzic, Elliot Yesil, Zanyar Kocher, David Gozalyan, Anton Werderitsch, Viktor Sandberg, Zack Berquist Westlund, Hasan Dana (PA16)och Lucas Helge (mv)

Gruppspel.
Måndag 18 juli 16:00 ÖSK – Hammarby
Tisdag 19 juli 16:00 Kalmar FF – ÖSK
Onsdag 20 juli 11:10 ÖSK – Falkenbergs FF

För 15-åringarna blir väl det här första gången som de i en turnering ställs mot elitmotståndare. Laget sköter sig bra i seriespelet, men det är svårt att säga hur pass bra de kan stå upp mot Sveriges bästa lag i åldersklassen.

Unicoach: Deltagarlista för SEF Trophy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.