Akademin: Tursam vinst för PA17

ÖSK PA17 inledde på sätt och vis midsommarhelgen genom att ta emot J-Södra på Mellringe IPs konstgräs. Tabellmässigt en match som ÖSK borde vinna. Något som de också gjorde även om jag tyckte att gästerna nog förtjänade minst ett oavgjort resultat. Men skjuter man hela tiden utanför ur bra lägen så blir det inga poäng.

Det var en jämn första halvlek med ett fåtal chanser åt båda hållen. Närmast var väl J-Södra som hade ett skott i insidan av stolpen som lyckligtvis studsade ut igen. Vad som såg ut att bli en typisk 0-0 halvlek ändrade dock karaktär under de sist fem minuterna då ÖSK kunde gå fram till en 2-0 ledning. Först genom en passning parallellt med mållinjen som Ebbe Wingemark kunde stöta i mål. Tvåan kom efter en halvplanslöpning genom genom J-Södras försvarslinjer av William Fredriksson – matchens prestation.

I andra halvlek var faktiskt J-Södra det bättre laget. Frågan är om det inte gått lite för lätt för ÖSK med de två målen i avslutningen av första. ÖSK lät motståndarna anfalla alltför ofta – främst genom löpningar genom ett tomt mittfält. Tur att de inte hade sina sikten bättre inställda. Efter reduceringsmålet efter en timmes spel höjde de sin prestation ytterligare och det var bara kombinationen av tur och Melker Birgerssons prestationer i målet som höll kvitteringen borta.

På något sätt blev det dock inte någon kvittering utan det var istället den inbytte Erman Hrastovina som kunde avgöra i öppet mål efter att ÖSK sågat upp motståndarförsvaret på ett föredömligt sätt.

Matchens slutsiffror är väl lite väl smickrande för ett ÖSK-lag som hade påtagliga problem att hålla kontroll på motståndet. Mina plus i matchen går till:

• William Fredriksson för en fartfylld insats på mittfältet krönt av ett fint mål.
  • John Lindhé Rehn som stod för två målgivande passningar (om jag såg rätt). ÖSKs lagkapten flyttade fram ett snäpp på planen när Ebbe Wingemark byttes ut redan i pausen och Alexander Toma tog hand om backplatsen.
  • Melker Birgersson som gjorde allt han skulle plus en hel del till som sista utpost i ett tidvis poröst ÖSK-försvar.

Tränarkommentar.
En match där vi som heihet inte kommer upp i nivå, men med fina individuella prestationer gör vi tre fina mål. Vi har haft en oerhört stark form senaste tiden och avslutar nu
vårsäsongen på en femteplats i tabellen. Nu blir det vila och sedan laddar vi om för ännu mer utveckling under hösten.