Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Bortavinst för PA17 i Kalmar

ÖSK-akademins P17-lag konsoliderade sin ställning i tabellens mitt genom att i dagens bortamatch besegra Kalmar FF med 4-0. William Fredrikssons tidiga ledningsmål anslog tonen i en match där de enda anteckningarna i matchprotokollet för hemmalagets del blev ett antal varningar. Kalmar brukar ha bra lag i akademisammahang men årets upplaga ser väl lite haltande ut. ÖSK å sin sida inledde seriespelet med ett antal stora förluster mot lag som sedan dess har etablerat sig i eller nära tabelltoppen. Motståndet sedan dess har varit beskedligare vilket givit ÖSK möjligheten att klättra i tabellen.

Tränarkommentar.
Starkt resultat sett stort plus för hållen nolla. Tycker backlinjen och båda målvakterna som fick speltid samspelar bra för att skydda det egna målet. Däremot hade vi kunnat begära mer av den spelmässiga insatsen. Borde kontrollerat matchen bättre än vad vi gjorde.
Pontus Björkman
Huvudtränare PA17


Matchfakta.
03. 0-1 William Fredriksson
17. Varning: Isak Adolfsson
19. Varning: Olle Adolfsson
20. 0-2 Noel Stenlund
45. Varning: Josef Keyrouz
45. 0-3 Hasan Dana
67. Varning: Anton Engström
68. 0-4 Josef Keyrouz
73. Varning: Ali Zaher

De 11 som startade: Buster Runheim (mv), John Lindhé Rehn (k), Hasan Dana, Josef Keyrouz, Erman Hrastovina, William Fredriksson, Adam Al Hamad Eriksson, Ebbe Wingemark, Lowe Astvald, Noel Stenlund och Lukas Bäckman.
Ersättare: Melker Birgersson (mv), Mio Sörling, Sahal Hussein Mohamud och Elias Pihlström.

En match återstår för laget innan det blir sommarledigt. Den spelas på onsdag mot J-Södra med på Mellringe IP den tidiga avsparkstiden 13:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.